Banen zoeken

bv. functie, bedrijf, niveau
Uitgebreid zoeken
De nieuwste banen in je mailbox?

Maak een job-alert aan en ontvang de nieuwste banen direct in je mailbox.

Job-alert aanmaken

Solliciteren bij een algoritme: 'Witte mannen krijgen het veel moeilijker'

Toegevoegd op 11-07-2019

Het cv heeft zijn langste tijd gehad. Met tests, games en slimme software proberen bedrijven de beste kandidaten te selecteren. Al is dat niet voor iedereen goed nieuws.

Unilever, KPN, Albert Heijn, Jumbo, Hema, Deloitte, Heineken, USG People, Randstad, McKinsey en de luchtverkeersleiding: allemaal maken ze gebruik van algoritmes en artificiële intelligentie in selectieprocedures.

Hoewel precieze cijfers ontbreken is slimme software onmiskenbaar in opkomst in de recruitment. Dat loopt uiteen van het analyseren van nauwelijks waarneembare gezichtsuitdrukkingen tot aan het peilen van een persoonlijkheid met hulp van een game.

Bas van de Haterd is spreker en adviseur op het gebied van recruitment. Sollicitatieprocedures gaan de komende jaren flink veranderen, zegt hij.

Wat is er eigenlijk mis met de ouderwetse manier van het selecteren van kandidaten?

Van de Haterd: "We solliciteren voor het grootste deel nog met een cv, maar een cv is redelijk waardeloos. Het zegt wat je gedaan hebt, voor wie en hoe lang. Er staat niet in hoe goed je iets gaat doen onder bepaalde omstandigheden."

Lees verder op NU.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank