Banen zoeken

bv. functie, bedrijf, niveau
Uitgebreid zoeken
De nieuwste banen in je mailbox?

Maak een job-alert aan en ontvang de nieuwste banen direct in je mailbox.

Job-alert aanmaken

Europese farmabedrijven zijn grootste slachtoffer van handelsoorlog met VS

Toegevoegd op 13-05-2019

Niet de autosector, zoals vaak gedacht, maar farmaceuten zoals Novartis, Sanofi en GlaxoSmithKline zullen het meeste lijden onder een escalatie van het Europees-Amerikaanse handelsconflict. Dat leert een analyse van vermogensbeheerder Amundi. In Nederland krijgt Philips als toeleverancier van medische apparatuur aan de Verenigde Staten de grootste klap.

Europa staat meer bloot aan de VS dan omgekeerd, stelt Amundi-strateeg Ibra Wane vast. De verkopen van de Europese bedrijven aan de VS belopen gemiddeld 20% van hun omzet. In de omgekeerde richting is dat maar 14%.

Europese geneesmiddelenfabrikanten zijn bezorgd over mogelijke Amerikaanse heffingen als gevolg van de handelsoorlog tussen de twee economische grootmachten.

Wane kwam tot die conclusie na een studie van de 440 bedrijven die deel uitmaken van de toonaangevende aandelenindex MSCI Europe, en de 624 ondernemingen van de Amerikaanse tegenhanger MSCI USA.

Lees verder op fd.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank