Banen zoeken

bv. functie, bedrijf, niveau
Uitgebreid zoeken
De nieuwste banen in je mailbox?

Maak een job-alert aan en ontvang de nieuwste banen direct in je mailbox.

Job-alert aanmaken

Aantal verpleegkundigen toegenomen

Toegevoegd op 10-05-2019

Hoewel er nog steeds grote tekorten zijn, neemt het aantal verpleegkundigen toe. Vooral in instellingen voor verpleging, verzorging en thuiszorg groeide het aantal verpleegkundigen. In de instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) en gehandicaptenzorg (ghz) nam het aantal verpleegkundigen af.

--

Aantal verpleegkundigen toegenomen

Het aantal werkende verpleegkundigen bedroeg in 2017 ruim 186.000, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat waren er 12.000 meer dan in 2014. Alleen in de geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg daalde hun aantal. Volgens het statistiekbureau was de werkdruk onder verpleegkundigen in 2017 en in het jaar erop, bovengemiddeld hoog.


Vooral in instellingen voor verpleging, verzorging en thuiszorg groeide het aantal verpleegkundigen. In de instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) en gehandicaptenzorg (ghz) nam het aantal verpleegkundigen af met respectievelijk ruim 7 procent en bijna 5 procent. Tussen 2015 en 2017 was het aantal bedden in de ggz al gedaald van 16.700 naar 15.500... 

Lees verder op AD.nl
Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank