Diabetesverpleegkundige (Locatie Schiphol)

Baan gegevens

 • Bedrijf: Diabeter
 • Plaats: Schiphol
 • Plaatsingsdatum: 30-12-2021
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 5 - 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

DIABETESVERPLEEGKUNDIGE (LOCATIE SCHIPHOL)
24 - 36 uur


Voor onze locatie te Schiphol zijn we op zoek naar een ervaren (diabetes)verpleegkundige met als doelgroep volwassen patiënten met diabetes type 1. Daarnaast ben je bereid om in te vallen bij de doelgroep kinderen en jongvolwassenen met type 1 diabetes. Werkdagen zijn dinsdag tot en met vrijdag voor deze vacature, afhankelijk van arbeidsduur.

Het betreft een afwisselende functie met, in overleg, een vaste aanstelling.

Wat is Diabeter?

Diabeter is een zelfstandig behandelcentrum voor kinderen en volwassenen met (vooral) type 1 diabetes. Onze missie is om uiteindelijk voor onze patiënten een leven zonder diabetescomplicaties te bereiken, in welke vorm dan ook. Om patiënten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen werken we vanaf vijf locaties en ook met zorg op afstand.

We werken als tweede- en derdelijns verwijzingscentrum, verrichten wetenschappelijk onderzoek, geven onderwijs en implementeren nieuwe technologieën. Diabeter is onderdeel van Medtronic. Diabeter werkt als volledig zelfstandig behandelcentrum, met een eigen bestuur. Onafhankelijkheid in de keuzes voor behandeling en privacy van gegevens worden strikt gewaarborgd.

Diabeter werkt multidisciplinair met deskundige teams bestaande uit artsen, verpleegkundigen, diëtisten en psychologen.

Ben jij wie we zoeken?
Geen dag is hetzelfde bij Diabeter. We zijn daarom op zoek naar een professionele, vriendelijke en flexibele collega die van aanpakken weet! Spreekt een op de patiënt gerichte zorg jou aan? Wil jij meedoen aan de ontwikkeling van onze moderne ‘high tech’ en persoonlijke ‘high touch’ diabeteszorg? Dan ben jij de aanvulling die wij zoeken voor ons team!

Meer over de functie
Bij Diabeter draag je als diabetesverpleegkundige, met jouw expertise, bij aan de begeleiding en behandeling van (jong-)volwassenen met diabetes. Wij doen dat op een hoog niveau en met een duidelijke missie, visie en zorginhoud. Je kernactiviteiten betreffen de diabetesbehandeling en omvatten advisering, coaching, educatie en motivatie van patiënten.

De kernactiviteiten vinden face to face plaats, maar ook wordt gewerkt met de nieuwste technieken waardoor je ook een groot deel van je tijd aan zorg besteedt door het geven van adviezen via de mail, de telefoon en door middel van videoconsulten. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met het werken met de nieuwste ‘technieken’. Op dit moment wordt ‘CloudCare team’ opgezet waarbij patiënten die dat willen en kunnen remote gevolgd en behandeld zullen gaan worden.

Gestelde eisen

Je hebt een diploma A verpleegkundige of HBO-V en bent BIG ingeschreven. Je bent een ervaren verpleegkundige en wilt je verder specialiseren in het behandelen van patiënten met Diabetes type 1. Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding tot diabetesverpleegkundige (SSSV of HBO) of eventueel een andere specialisatie en bent op zoek naar een nieuwe verdieping.

Het belangrijkste voor ons is dat je over zeer goede communicatieve, sociale en didactische vaardigheden beschikt en gedreven bent. Tot slot houd je ervan op de hoogte te zijn én te blijven van de nieuwste technologieën in de zorg.

Uren

24 - 36

Meer informatie

Je bent belangrijk voor ons en dat laten we graag aan je zien. De salariëring en aanstelling is conform de Cao Ziekenhuizen, afhankelijk van opleiding en ervaring. Een diabetesverpleegkundige wordt ingeschaald in FWG 55.

We bieden je bovendien:

 • Een baan in een prettige, moderne poliklinieksetting met een hoge patiënttevredenheid.
 • Een gezellig team bestaande uit betrokken en professionele collega's, binnen een organisatie met korte lijnen.
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Een ruim intern scholingsaanbod waaronder gemiddeld zes keer per jaar een algemene scholingsmiddag en 3 toegespitst op diabetesverpleegkundigen.
 • Een twee jaarlijkse Diabeterdag voor alle medewerkers van onze 5 vestigingen. Ook organiseren we elk jaar een kerstborrel (uiteraard afhankelijk van het op dat moment geldende COVID-19 beleid).
 • Mogelijkheden tot het ruilen van arbeidsvoorwaarden in het Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.
 • Gemakkelijke bereikbaarheid per openbaar vervoer.

Wil je weten wat onze patiënten van ons vinden of wil je alvast kennis maken met onze collega’s? Kijk hier voor meer informatie over Diabeter: https://diabeter.nl/nl/over-diabeter/wie-we-zijn/ en hier voor wie er werken: https://diabeter.nl/nl/team/.

Informatie en solliciteren
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Van Bergen Search (088 0222 100). Je voert een eerste gesprek met Stefan van Bergen, daarna een tweede gesprek bij Diabeter, waarna een dagdeel meelopen tot de mogelijkheden behoort. Bij een positieve uitkomst zal het arbeidsvoorwaardengesprek plaatsvinden en kan er getekend worden.

Jouw CV en motivatiebrief kun je (uiterlijk 31 januari a.s.) mailen naar secretariaat@vanbergensearch.nl. Sollicitaties die niet zijn voorzien van een motivatiebrief, nemen wij niet in behandeling.

Als diabetesverpleegkundige werk je met patiënten en vertrouwelijke gegevens. Om deze reden vindt aanstelling plaats onder voorbehoud van het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Informatie over Diabeter

Diabeter
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Verpleegkundige P&V Gesloten Acute Zorg

  Gisteren geplaatst door Altrecht

  Wat breng je mee? Je houdt van werken in teamverbandJe denkt in kansen en mogelijkheden ipv "beren op de weg"Je bent iemand die commitment toont en verantwoordelijkheid wil dragen. Je bent iemand die goed kan omgaan met druk en stressJe hebt focus op doelen en bewaakt overzichtJe hebt een afgeronde opleiding Verpleegkunde en geldige BIG-registratie. Wat bieden we jou? Je start met een jaarcontract welke kan worden omgezet bij goed functioneren in onbepaalde tijdEen salaris in FWG 45 van de...

  Stichting Altrecht
 • Casemanager Verpleegkundige

  Toegevoegd op 09-05-2022 door Altrecht

  Wil jij een uitdagende en dynamische baan in de (hoog) specialistische GGZ, waarin jij echt het verschil kunt maken voor onze patiënten met EPA? Dat is waar het gebiedsteam regio Zuidoost voor is. Het verlenen van specialistische ambulante behandeling aan mensen die een zorgvraag hebben op verschillende levensgebieden zoals wonen, werken, zingeving, gezondheid, zingeving, financiën en sociale contacten. Wij werken volgens de F-ACT methode: ambulante, wijkgerichte zorg:...

  Stichting Altrecht
 • Doktersassistent/ verpleegkundige

  Toegevoegd op 05-05-2022 door Hair Science Institute B.V.

  Heb jij een diploma in de zorg als doktersassistent(e), verpleegkundige of verzorgende IG niveau 4? Heb je ervaring in de haartransplantatiewereld of zou je dit willen leren. Dan komen wij graag in contact met jou! Hair Science Institute (HSI) is gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van geavanceerde haartransplantatie. Wij onderscheiden ons van alle andere klinieken door de door HSI ontwikkelt gepatenteerde haartransplantatietechniek: HaarStamcel Transplantatie. Door de...

  Hair Science Institute B.V.
 • Doktersassistente/Verpleegkundige

  Toegevoegd op 05-05-2022 door PRA Health Sciences

  Wat ga je doen?Als doktersassistente/verpleegkundige ben je als Medical Research Associate (MRA) werkzaam binnen ons keuringscentrum in Utrecht. Je werkt nauw samen met artsen, lab assistents, verpleegkundigen/doktersassistenten en administratief personeel om zo de medische keuringen soepel te laten verlopen. Potentiele (veelal gezonde) deelnemers worden gekeurd op geschiktheid voor verschillende klinische onderzoeken. Verrichten van onderzoeksgebonden (medische) handelingen zoals bloeddruk...

  VONQ BV
 • Verpleegkundige infectieziektebestrijding en reizigerszorg

  Toegevoegd op 20-04-2022 door Gemeente Den Haag

   Verpleegkundige infectieziektebestrijding en reizigerszorg Ga jij, onder medische supervisie van de arts, spreekuren infectieziektebestrijding en reizigerszorg verzorgen? Wat ga je doen? De GGD is al ruim een jaar druk met de Corona bestrijding. Nu door de vaccinatiecampagne weer zicht is op meer mogelijkheden willen wij ook graag voor uit kijken. Ons reguliere werk start steeds meer op en als straks de reismarkt weer aantrekt willen we er klaar voor zijn. Daarom zijn wij op zoek...

  Adver-Online

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank