Deskundige Infectiepreventie Publieke Gezondheidszorg in opleiding

Baan gegevens

 • Bedrijf: Gemeente Den Haag
 • Plaats: Den Haag
 • Plaatsingsdatum: 27-12-2023
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: Starter
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Deskundige Infectiepreventie Publieke Gezondheidszorg in opleiding
Ben jij bereid de opleiding deskundige infectiepreventie te volgen? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou!
Hbo | Tijdelijk | Regulier | €3558 - €5247 | 36 uur - 36 uur

In het kader van versterking van infectieziektebestrijding en pandemische paraatheid, is Nederland van plan om tussen 2023 en 2024 35 extra deskundigen infectiepreventie publieke gezondheidszorg op te leiden. Als antwoord hierop gaat GGD Haaglanden, specifiek binnen de afdeling Infectieziektebestrijding, het komende jaar één ambitieus persoon de kans bieden om zich te ontwikkelen tot een Deskundige Infectiepreventie in opleiding. Als aspirant Deskundige Infectiepreventie bij GGD Haaglanden sta je aan de frontlinie van gezondheid. Een unieke manier om je passie voor volksgezondheid te combineren met praktijkervaring en specialistische kennis!

Wat ga je doen?
Als Deskundige Infectiepreventie in opleiding bij GGD Haaglanden krijg je de kans om je te verdiepen in alle facetten van infectiepreventie, en dit alles binnen je reguliere werktijden. Je zult niet alleen tijd en ruimte krijgen om je opleiding te volgen, maar ook de mogelijkheid hebben om je kennis in de praktijk toe te passen.

Jouw dagen zullen gevuld zijn met veelzijdige taken. Van het verstrekken van voorlichting en advies aan verschillende doelgroepen en instellingen omtrent infectiepreventie tot het actief deelnemen aan en samenwerken in diverse netwerken, zowel binnen als buiten onze organisatie. Een belangrijk aspect van jouw rol is het beantwoorden van vragen van burgers, instellingen en gemeenten, waarbij je een brug slaat tussen complexe informatie en praktisch advies. Je staat paraat om verpleegkundigen, artsen en andere collega’s binnen en buiten de afdeling te ondersteunen met inhoudelijke expertise en advies. Daarnaast geeft je scholing en voorlichting over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen aan de collega’s van de afdeling.

Daarnaast is jouw inbreng van onschatbare waarde bij het adviseren over BRMO-vraagstukken (Bijzonder Resistente Micro-organismen) en het analyseren van en omgaan met risico-instellingen. Je zult locaties bezoeken waar op dat moment een uitbraak van een infectieziekte plaatsvindt, waardoor je directe ervaring opdoet in crisissituaties. Als onderdeel van je opleiding zul je ook de afdeling technische hygiëne zorg verkennen. Hier krijg je de kans om kennis op te doen over vergunningverlening aan bedrijven in de tatoeage- en piercingbranche, voer je zelfstandig hygiëne-audits uit bij seks- en relaxhuizen en adviseer je gemeenten over vergunningverlening bij evenementen.

Kortom, een rol waarin je een breed scala aan taken vervult en waar elke dag nieuwe uitdagingen en leermogelijkheden met zich meebrengt.

Gestelde eisen

Wat vragen wij?
We zoeken iemand met een passie voor volksgezondheid, sterke communicatieve vaardigheden en een proactieve instelling. Je bent analytisch, nauwkeurig en in staat om in teamverband te werken.

Ook vragen wij:

 • een afgeronde hbo-/wo-opleiding in de gezondheidswetenschappen, microbiologie of vergelijkbaar;
 • affiniteit met infectiepreventie en publieke gezondheidszorg;
 • goede communicatievaardigheden. Je hebt ervaring in multidisciplinaire samenwerking;
 • kennis van relevante wet- en regelgeving is een pluspunt.

Uren

36

Salaris

€3558 - €5247

Meer informatie

Wat bieden wij?
Bij GGD Haaglanden investeren we in jouw professionele ontwikkeling. Als Deskundige Infectiepreventie in opleiding krijg je binnen werktijd de kans om een gerichte opleiding te volgen. Je krijgt niet alleen de tijd, maar ook de ondersteuning om je te specialiseren in infectiepreventie. Dit alles binnen een dynamische omgeving vol groeikansen en mogelijkheden om jouw expertise te vergroten in de publieke gezondheidszorg.

Ook bieden wij:

 • je wordt (tijdelijk) aangenomen voor de duur van de opleiding (https://onderwijs.umcg.nl/-/hygiene-en-infectiepreventie-in-de-gezondheidszorg). We kunnen niet garanderen dat er na de opleiding een formatieplek vrij is. Dit zullen we goed monitoren en er zal periodiek een overleg zijn waarin we de mogelijkheden kunnen inventariseren;
 • een gediplomeerd DI ontvangt een salaris van minimaal € 3.558,- en maximaal € 5.247,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een volledige (36-urige) werkweek. Tijdens de opleiding word je in een aanloopschaal geplaatst;
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris;
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
 • opname in het ABP-pensioenfonds met een gunstige pensioenregeling waarbij wij 70% van je pensioen betalen en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.
Wie zijn wij?
Je bent onderdeel van de afdeling AIB/RAVC van GGD Haaglanden. De afdeling AIB/RAVC is een dynamische, ambitieuze afdeling en opereert in een uitdagend organisatorisch, politiek en bestuurlijk kader. Kwalitatief hoogstaande collectieve en individuele cliëntenzorg is sterk gekoppeld aan de verschillende vormen van preventie. De afdeling bestaat uit een multidisciplinair team van circa 55 medewerkers; verpleegkundigen, artsen, deskundigen infectieziektebestrijding, administratief ondersteuners, epidemiologen, projectmanagers en beleidsadviseur. Wij hechten veel waarde aan een goede onderlinge samenwerking, collegialiteit en een goede sfeer. Professionaliteit en zelfstandigheid zijn belangrijk binnen de afdeling. Van medewerkers wordt verwacht dat zij vanuit hun eigen expertise zelfstandig kunnen handelen en beslissingen durven te nemen. Het komende jaar zal het team verder uitgebreid worden in het kader van het landelijke programma VIP (Versterking Infectieziektebestrijding en Pandemische Paraatheid)

GGD Haaglanden is de organisatie voor publieke gezondheid voor de inwoners van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Ze bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van ruim een miljoen inwoners. GGD Haaglanden is onderdeel van de dienst Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) van gemeente Den Haag.

Meer weten
Voor vragen betreffende de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Marianne van Prehn, deskundige infectiepreventie via 06-50053233 of marianne.vanprehn@ggdhaaglanden.nl.

Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Elwira Kooijman (teammanager Algemene Infectieziektebestrijding), telefoonnummer 06 – 50457672 of elwira.kooijman@ggdhaaglanden.nl

De gemeente Den Haag wil een werkgever zijn waar het prettig werken is. Waar het veilig is en waar ruimte is om vrijmoedig te spreken. Waar er ruimte is voor verschillende mensen, meningen en perspectieven. Den Haag, onze mooie stad achter de duinen, heeft medewerkers nodig die zich willen inzetten voor het welzijn en de leefbaarheid van al onze burgers. Wees welkom om te solliciteren als jij je daarvoor wilt inzetten. Zo zijn we Samen Haags.

Extra informatie
 • Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Gedurende de publicatie plannen wij al gesprekken in.
 • Het opvragen van referenties en een assessment kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.
Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus. Indien wij daar toch gebruik van maken, werken wij met vaste leveranciers.

Informatie over Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank