Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Daklozen

Baan gegevens

 • Bedrijf: Gemeente Den Haag
 • Plaats: Den Haag
 • Plaatsingsdatum: 30-11-2023
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Daklozen
Ben jij een ervaren SPV die in staat is out-of-the-box te denken in de dynamische wereld van daklozenzorg? Lees verder!

In Den Haag worden jaarlijks meer dan 30.000 meldingen gedaan onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een specialistisch onderdeel hiervan is het dak- en thuislozenloket, waar zich burgers melden die dakloos of thuisloos of dat dreigen te worden.

Het Daklozenloket fungeert als het eerste aanspreekpunt en vangnet voor deze specifieke doelgroep. Wij zijn gericht op het bieden van ondersteuning aan deze complexe doelgroep, waarbij wij streven naar het creëren van passende oplossingen.

Wat ga je doen?
Als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij het Daklozenloket voer je intakegesprekken uit waar bij er een verkenning wordt gedaan van de problemen. De spv’er is in staat om een hypothese te stellen betreffende de psychiatrische diagnostiek en kan een diagnose stellen binnen het deskundigheidsgebied van de GGZ verpleegkunde. Dit vindt plaats op diverse locaties in gezamenlijkheid met in- en externe ketenpartners.

Jij draagt de verantwoordelijkheid voor het coördineren van verwijzingen adviseert over het mogelijk te volgen behandeltraject. Mogelijke crisissituaties worden door jou beoordeeld en je vraagt hierbij zo nodig consultatie aan de psychiater.

Daarnaast ben je een essentiële schakel ter ondersteuning van het team ter consultatie en draag je bij aan deskundigheidsbevordering. Ook signaleer jij knelpunten in de zorg(verlening), doe je verbetervoorstellen en begeleid je collega's bij complexe casuïstiek.

Gestelde eisen

Het domein Wmo is onderdeel van de JMO (Jeugd en Maatschappelijke Ondersteuning). De Wmo heeft de verantwoordelijkheid voor het verlenen van de juiste ondersteuning aan meer dan 30.000 inwoners boven de 18 jaar.

Een onderdeel van de JMO is het Expertcentrum waarbij een doorontwikkeling naar een stedelijk domein in 2024 plaatsvindt.

Jij werkt voor en vanuit het daklozenloket. Dit is een stedelijk team met in totaal +50 enthousiaste en betrokken collega’s en in een breed netwerk van andere professionals.

Wat bieden wij?
Door jouw deskundigheid en betrokkenheid kun jij een bijdrage leveren aan het herstel van deze kwetsbare doelgroep. Je krijgt de mogelijkheid om jouw kennis te delen door het geven van trainingen, waardoor je bijvoorbeeld een bijdrage kunt leveren aan het vroegtijdig herkennen van belangrijke signalen. Hierdoor vergroten we gezamenlijk onze vaardigheden en deskundigheid. Dit doe je samen met betrokken en professionele collega's, waar kwaliteit en een goede sfeer centraal staan.

Afhankelijk van jouw achtergrond en werkervaring bieden we:

 • een salaris van minimaal € 3.396,- en maximaal € 5.009,- (salarisschaal 10) bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • minimaal een 32-urige werkweek en maximaal een 36-urige werkweek, met de mogelijkheid om compensatieverlof op te bouwen;
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris;
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
 • opname in het ABP-pensioenfonds met een gunstige pensioenregeling, waarbij wij 70% van je pensioen betalen en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • 187,2 uur regulier verlof bij een volledig dienstverband van 36 uur;
 • diverse andere vormen van verlof zoals compensatieverlof, ouderschapsverlof en zorgverlof;
 • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Uren

36 - 36

Salaris

€3396 - €5009

Meer informatie

Het domein Wmo is onderdeel van de JMO (Jeugd en Maatschappelijke Ondersteuning). De Wmo heeft de verantwoordelijkheid voor het verlenen van de juiste ondersteuning aan meer dan 30.000 inwoners boven de 18 jaar.

Een onderdeel van de JMO is het Expertcentrum waarbij een doorontwikkeling naar een stedelijk domein in 2024 plaatsvindt.

Jij werkt voor en vanuit het daklozenloket. Dit is een stedelijk team met in totaal +50 enthousiaste en betrokken collega’s en in een breed netwerk van andere professionals.

Meer weten
Voor meer informatie over deze functie of over de procedure kun je contact opnemen met Wies van den Berg, manager JMO Expertcentrum op tel 06-52026356 of mailadres wies.vandenberg@denhaag.nl

De gemeente Den Haag wil een werkgever zijn waar het prettig werken is. Waar het veilig is en waar ruimte is om vrijmoedig te spreken. Waar er ruimte is voor verschillende mensen, meningen en perspectieven. Den Haag, onze mooie stad achter de duinen, heeft medewerkers nodig die zich willen inzetten voor het welzijn en de leefbaarheid van al onze burgers. Wees welkom om te solliciteren als jij je daarvoor wilt inzetten. Zo zijn we Samen Haags.

Extra informatie

 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure;
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.

Informatie over Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank