Praktijk- en studiecoach masterstudenten verpleegkunde

Baan gegevens

 • Bedrijf: Hogeschool Inholland
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 21-10-2020
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 5 - 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Jij weet als geen ander dat, door de toenemende complexiteit van zorg, Nederland een grote behoefte heeft aan verpleegkundig specialisten. Verpleegkundig specialisten denken van nature buiten de grenzen van traditionele zorgdomeinen. Als bruggenbouwers tussen verpleegkunde en geneeskunde. En jij weet hier alles van. En juist jouw ervaring en kennis hebben wij en onze masterstudenten hard nodig! Op zo veel vlakken zie je kansen voor de gezondheidszorg. Dat wil je meegeven aan de komende generatie specialistisch verpleegkundigen. Want jouw hart klopt ook voor onderwijs en onderzoek.

Achtergrond functie
Onderwijs beweegt jou dus en wij bieden je een andere manier om vakinhoudelijk bezig te zijn als Verpleegkundig Specialist! Jij hebt de ambitie om studenten op te leiden tot zelfverzekerde, onderzoekende professionals die met het juiste zetje het verschil gaan maken in de gezondheidszorg. Door jouw ruime praktijkervaring kun je ook onze 'makelaar' zijn. Jij hebt een netwerk, je verbindt en haalt de buitenwereld écht naar binnen, midden in ons (jouw) onderwijs. Heel fijn! Want dit is het uitgangspunt voor jouw rol in deze functie en onze studenten die aan echte vraagstukken van echte opdrachtgevers werken.

Sta jij open voor een nieuwe uitdaging?
Voor het docententeam van onze masteropleiding Advanced Nursing Practice (ANP) zijn wij op zoek naar een verpleegkundig specialist die als hbo-docent zijn/haar praktijkervaring wil delen met onze (jouw) studenten. De masteropleiding ANP brengt onze studenten op een hoger plan door de combinatie van medische en wetenschappelijke kennis en kunde. Hierdoor zijn zij in staat om verschillende aanpakken of oplossingen tegen elkaar af te wegen en om te kunnen gaan met complexiteit en meervoudigheid. Jij zal hen gaan begeleiden en coachen tijdens hun werkzaamheden in de praktijk. Jij ontwikkelt hun rol inhoudelijk verder als verpleegkundig specialist.

Jouw rol
Je bent onze docent 'leerlijn rolontwikkeling & werkplekleren' - Dit houdt in dat jij studenten actief begeleidt tijdens de toepassing van alle opgedane kennis in de praktijk. Je coacht studenten en staat in direct contact met de praktijkbegeleider op de werkvloer. Je signaleert praktijk- en rolontwikkelingen en past deze direct toe in ons onderwijsaanbod.

Je bent inhoudelijk vakdocent - Je geeft werkcolleges en verzorgt coachbijeenkomsten. Tijdens deze onderwijsbijeenkomsten maak je gebruik van afwisselende en activerende werkvormen, waarbij interactie tussen jou en student belangrijk is. Binnen de masteropleiding Advanced Nursing Practice ligt een duidelijke focus op klinisch redeneren: het methodisch en systematisch stellen van een diagnose en het indiceren, organiseren en verlenen van verpleegkundige en geneeskundige behandeling op basis van klinisch redeneren, waarbij de professionele standaard onderbouwd wordt gevolgd of waarvan onderbouwd wordt afgeweken op basis van evidence-based practice.

Je bent inhoudsdeskundige én collega - Naast docent zijn, ben je ook collega en inhoudsdeskundige. Samen ontwikkelen we het onderwijs. In het dynamische werkveld van de master opgeleide practitioner, is het een uitdaging om het curriculum zo in te richten dat de basis solide is, waarbij er tegelijkertijd ruimte is voor actualiteit en flexibiliteit. Samen met het werkveld bepalen we wat de inhoud van de opleiding moet zijn, betrekken we het werkveld actief in het onderwijs en zetten we relevante samenwerkingen op met andere disciplines. Jouw ervaring vanuit de praktijk zal in dit traject van grote meerwaarde zijn.

Goed om te weten
Op dit moment werken wij nog regelmatig vanuit huis. Dat houdt in dat vergaderingen, lessen en trainingen voornamelijk vanuit huis worden verzorgd. We ontwikkelen ons onderwijs naar een goede balans tussen van online en offline lessen en toetsen. Je zal daarom bij ons veel werken met Microsoft Teams, Moodle, en andere applicaties die het digitaal onderwijs mogelijk maken. Deel van het lesgeven zal vanuit huis verzorgd (blijven) worden. De hogeschool organiseert veel bijeenkomsten over alle digitale mogelijkheden om van en met elkaar te leren.

Geen onderwijsbevoegdheid? Geen probleem!
Om als docent de studenten te coachen heb je de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) nodig. Bezit je die nog niet, dan volg je op onze kosten hiervoor een opleiding van 6 tot 12 maanden na je eerste jaar. We verwachten dat je je ook daarna blijft ontwikkelen in onze lerende organisatie. Je durft kritisch naar jezelf te kijken en je mening aan te passen. Je zoekt de verbinding met je collega's en je laat zien wie je bent. Je probeert dingen uit en volgt je hart. Dat maakt jou een rolmodel voor je studenten én je collega's.

Gestelde eisen

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding tot verpleegkundig specialist of vergelijkbaar (in de gezondheidszorg)
 • Ruime ervaring binnen de gezondheidszorg is een vanzelfsprekend vertrekpunt voor de invulling van deze functie. Wij vragen daarom minimaal 5 jaar praktijkervaring.
 • Je beschikt over een relevant netwerk in de gezondheidszorg sector
 • Je neemt je eigen praktijkervaring mee en kunt deze uitdragen in de lessen.

Uren

16

Salaris

€3.658,64 - €5.026,85

Meer informatie

Interesse?

Solliciteer nu.

Informatie over Hogeschool Inholland

Als je komt werken bij Inholland, dan ervaar je dat studenten én collega’s bij ons centraal staan. Onze cultuur is persoonlijk en dichtbij, dat betekent een leer-en werkomgeving waarin we elkaar bij naam kennen. Bij ons krijg je de ruimte om je zowel professioneel als persoonlijk te blijven ontwikkelen, in elke rol en op elk niveau. Om zo een......
Lees meer over Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige | FACT-VIP | Nijmegen

  Vandaag geplaatst door Pro Persona

  Teamplayers en netwerkers die van een uitdaging houden! We zoeken twee vindingrijk, reflectief, flexibel, klantgericht en zelfstandig SPV'ers, die affiniteit en, bij voorkeur, ervaring hebben met de doelgroep psychose. Wat ga je doen? Je werkt met name met cliënten met een (eerste) psychotische stoornis in de thuissituatie. Dit doe je samen met andere disciplines en vanuit de herstel ondersteunende zorg methodiek. Je interventies zijn gericht op zowel symptomatisch, maatschappelijk...

  Pro Persona
 • Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige | Ouderenpsychiatrie | Ede

  Vandaag geplaatst door Pro Persona

  Wat ga je doen? Je gaat werken binnen de ambulante- en deeltijd afdelingen. Je draagt bij aan een passende behandeling van oudere psychiatrisch patiënten in diverse diagnosegroepen, binnen de kaders van zorgprogramma en multidisciplinaire richtlijnen. Je beheert, onder regie van een regiebehandelaar, je caseload, schat in op welke momenten de regiebehandelaar extra betrokken moet worden en draagt bij aan de opvang van crisissituaties van nieuwe en bekende cliënten. Je hebt de...

  Pro Persona
 • Sociotherapeut of Verpleegkundige | Nijmegen

  Vandaag geplaatst door Pro Persona

  'Ben je benieuwd naar je werkweek en een praktijkvoorbeeld in de baan? Bekijk hier een visueel beeld van de baan en je toekomstige collega's. Wat ga je doen? Als Sociotherapeut in de behandelkliniek in Nijmegen (BKN) begeleid je patiënten op de tbs-afdeling tijdens hun dagelijkse bezigheden. Hierdoor kunnen ze de behandeling ondergaan die het beste bij hen past. Het is maatwerk, dus voor iedere patiënt is een andere benadering gewenst. Jouw doel is uiteindelijk om te voorkomen...

  Pro Persona
 • Sociotherapeut of verpleegkundige | Zeeland (NB)

  Vandaag geplaatst door Pro Persona

  Als je bij ons komt werken, moet je regelmatig ‘van pet wisselen’: je zet een veiligheidshelm op als de veiligheid voorop staat. Op andere momenten draag je je verpleegkundige kapje. Of je koksmuts, als je onze bewoners in dagelijkse handelingen begeleidt zoals het bereiden van maaltijden. En een ‘studentenpet’ als je een bijscholing of opleiding volgt. Spreekt dit jou aan, solliciteer dan als veelzijdige sociotherapeut/verpleegkundige, 28-36 uren per week. Wat ga...

  Pro Persona
 • Verpleegkundige | Kliniek Dubbel Diagnose | Wolfheze

  Vandaag geplaatst door Pro Persona

   Durf jij het beste uit jezelf te halen? Wat ga je doen? Je voert verpleegkundige- en ADL-handelingen uit en levert een bijdrage aan behandeling en begeleiding van de cliënten op de afdeling. Daarnaast ben je als persoonlijk begeleider van een aantal cliënten hun steun en toeverlaat. De herstelgerichte SRH-methodiek is, naast onze gastvrijheid, leidraad in ons werk en geeft een professioneel kader aan ‘oog voor de cliënt’. Je werkt intensief samen met de...

  Pro Persona

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank