Specialist Ouderengeneeskunde

Baan gegevens

 • Bedrijf: Effectus-HR Leeuwarden
 • Plaats: Leeuwarden
 • Plaatsingsdatum: 29-06-2020
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 5 - 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Wij zoeken iemand die als specialist ouderengeneeskunde een belangrijke bijdrage levert aan het dagelijks leven van al onze cliënten. Iemand die Noorderbreedte helpt haar ambitie ‘samen het beste van de zorg’ waar te maken. Ga jij deze uitdaging aan?

Je gedachtes dwalen af naar het gesprek dat je zojuist had met de familie van een van de bewoners. Meneer lijdt aan dementie en gaat helaas steeds verder achteruit. Je ziet dat de nabije familie worstelt met deze achteruitgang die niet stopt. Het gaat nooit meer worden zoals het was. Je vindt het belangrijk dat niet alleen de cliënt de juiste behandeling en aandacht krijgt, je hebt daarom ook oog voor mogelijk sociale problematiek bij bijvoorbeeld de partner. Verwachtingen managen, realistisch blijven en gevoel houden voor de mens; vaardigheden die jou op het lijf geschreven zijn. Gelukkig heb je een team van collega-specialisten om je heen waarmee je kunt sparren. Geen cliënt is hetzelfde en daarmee is ook geen situatie gelijk. De essentie van dit vak? Kwetsbare ouderen nog vele waardevolle dagen, maanden en jaren bezorgen. En het mooie van Noorderbreedte? De verschillende locaties en woonvormen en de specialismen met diverse doelgroepen, zoals Huntington, Korsakov of Gerontopsychiatrie, maken dat er voor jou nog veel te leren valt. Morgen heb je een gesprek met jouw leidinggevende om het te hebben over een doelgroep waar jij je verder in wilt specialiseren.

Wie zijn wij?
Wij zijn Noorderbreedte, aangenaam kennis met je te maken. Wij bieden voornamelijk zorg aan ouderen in Fryslân. Soms voor even, soms voor een bepaalde periode, en soms voor altijd. Cliënten kunnen bij ons terecht in een van onze 15 woonzorgcentra of bij Noorderbreedte Revalidatie. Ook bieden wij dagbesteding en dagbehandeling. Iedere dag werken bijna 2.000 zorgprofessionals en vele vrijwilligers bij Noorderbreedte aan het beste van de zorg. Onze medische vakgroep - bestaande uit zo’n 30 artsen en verpleegkundig specialisten - is volop in ontwikkeling en organiseert regelmatig onderwijs en bijscholing. Wij zijn ver als het gaat om de kwaliteit van zorg en vinden het belangrijk onze stem te laten horen en onze visie te delen. Zo hebben wij een voortrekkersrol in een project dat gaat over arbeidsbesparende zorgtechnieken en zijn we nauw betrokken bij een project met meerdere zorgaanbieders dat gaat over avond-, nacht- en weekenddiensten.

Wat houdt de functie in?
Als specialist ouderengeneeskunde ben je een belangrijke schakel binnen onze organisatie. Je bent de regisseur in het zorgproces van onze cliënten en draagt daarmee bij aan de hoogst haalbare kwaliteit van leven voor onze bewoners. Complexe situaties zijn bij jou in goede handen, net als situaties waarbij het nodige georganiseerd moet worden. Je luistert naar de wensen van de cliënt en met je behulpzame mentaliteit ga je voor de beste zorgoplossing. Vervolgens houd je continu het overzicht en onderhoud je hierover contact met de cliënt en diens naaste familie. Wanneer jij ruimte ziet voor verbeteringen initieer je deze en voer je ze door.

Waarom ga je dit doen?
Omdat jij kwetsbare ouderen een waardevolle oude dag gunt en altijd op zoek bent naar de beste zorgoplossing voor de cliënt. Maar ook omdat je op zoek bent naar een werkomgeving waarin je nog veel van andere specialisten en experts kunt leren. Je wilt graag meedenken en je hebt altijd de behoefte om het maximale eruit te halen. Het multidisciplinair werken en de medezeggenschap op managementniveau maken dat je actief een bijdrage levert aan de ontwikkeling van beleid om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Je voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg voor iedere cliënt. Daarnaast vind jij het geen probleem om een stapje extra te zetten zodat de verwachtingen van je cliënt worden overtroffen. Jij weet namelijk heel goed welk effect kwalitatief goede zorg heeft. Door een tevreden cliënt ga jij, na je werkdag, met een goed gevoel naar huis.

Welke werkzaamheden kun je verwachten tijdens een werkdag
’s Ochtends bespreek je met collega’s de bijzonderheden van de afgelopen nacht. Daarna loop je visites met het zorgteam. Je bespreekt het multidisciplinaire zorgleefplan met de familie en managet daarmee de verwachtingen van zowel de cliënt als de familie. Als je het vermoeden hebt dat er sprake is van bijvoorbeeld sociale problematiek, dan schakel je met de maatschappelijk werker. Je weet exact wanneer je welke specialist moet inschakelen. Die samenwerking en interactie vind je belangrijk in je werk.

Gestelde eisen

De functie-eisen:

 • Je bent geregistreerd specialist ouderengeneeskunde in het BIG-register.
 • Je hebt een duidelijke visie op ouderengeneeskunde.
 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar en hebt geen moeite om mee te draaien in achterwachtdiensten tijdens weekenden, avonden of nachten.


Deze eigenschappen passen bij jou:
 • Je bent zelfstandig in het uitvoeren van je werk maar vraagt anderen op tijd om advies of hulp wanneer dat nodig is.
 • Je communiceert op een duidelijke en zelfverzekerde manier en past taalgebruik aan op de situatie en controleert of de ander de boodschap heeft begrepen. Je luistert goed en denkt na over de mening of zienswijze van anderen.
 • Je stelt je samenwerkingsgezind op binnen het team en deelt kennis en informatie. Je levert inspanningen ten bate van het team en streeft harmonie na.
 • Je zoekt actief naar mogelijkheden om te leren en jezelf te ontwikkelen. Je bent bereid te leren van zowel positieve als negatieve ervaringen.
 • Je houdt goed overzicht. Je weet de juiste prioriteiten te stellen en je handelt hier resoluut naar. En je bent niet bang om je verantwoordelijkheid te nemen.

Geldt een deel van bovenstaande eigenschappen voor jou? Dan ben jij de specialist ouderengeneeskunde (WLZ) die we nodig hebben!

Dit zijn je arbeidsvoorwaarden:
 • Direct een vast dienstverband; wij binden graag goede mensen.
 • Een goed salaris van tussen de € 5.165 en € 8.147 bruto per maand op basis van de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg FWG75.
 • Een persoonlijk opleidingsbudget waardoor jij je verder kunt ontwikkelen en specialiseren.
 • De mogelijkheid om bereikbaarheidsdiensten uit te laten betalen of om te laten zetten naar vrije dagen.
 • Een vooruitstrevende zorgaanbieder met een kwalitatief goede vakgroep en veel specialisten.


Zomaar een aantal redenen om bij ons te willen werken
 • Jij werkt bij de meest ambitieuze zorgaanbieder van Fryslân!
 • Je geeft zelf invulling aan deze functie. Je doet het op jouw manier.
 • Je hebt de kans om je verder te specialiseren in een doelgroep waar jij affiniteit mee hebt.
 • Deze functie van specialist ouderengeneeskunde is een prachtige stap in jouw loopbaan.
 • Je hebt affiniteit met onderwijs. Jaarlijks stellen wij aan basisartsen 3 plekken beschikbaar voor een opleiding tot specialist ouderengeneeskunde.

Uren

32-40

Salaris

5100-8200

Meer informatie

Herken jij jezelf in het profiel? Zo kun je solliciteren naar deze functie
Voor de sollicitatieprocedure maakt Noorderbreedte gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat die in het bovenstaande profiel past? Twijfel dan niet langer en solliciteer direct. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van DiSC. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Natascha Zoer (consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-12554213.

Acquisitie
Noorderbreedte en Effectus-HR werken bewust en vol vertrouwen samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we ervan overtuigd dat ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat wordt gevonden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst. 

Informatie over Effectus-HR Leeuwarden

Data driven recruitment bureau. Contexting, neuromarketing, data gedreven. Werving is online marketing. Moeite met die éne vacature? Wij helpen u graag!...
Lees meer over Effectus-HR Leeuwarden

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Psychiater Kind en Jeugd Tiel

  Toegevoegd op 08-07-2020 door Pro Persona

  Voor onze locatie in Tiel zoekt Pro Persona Jeugd een psychiater psycholoog die samen met ons de uitdaging wil aangaan om een duurzame S-JGGZ te ontwikkelen in regio Rivierenland / Tiel Wat ga je doen? Diagnostiek en behandeling (inclusief psychotherapie) van kinderen en jeugdigen / systeem met complexe psychische aandoeningen; • bijdrage leveren in een continue verbetering van behandelmethodieken en zorgprogramma’s; • als regiebehandelaar de regie voeren over intakes en...

  Pro Persona
 • Psychiater Persoonlijkheidsstoornissen Ede

  Toegevoegd op 08-07-2020 door Pro Persona

  Een psychiater met affiniteit met Persoonlijkheidsstoornissen! Wat ga je doen? Naast het doen van intakes en de medicamenteuze begeleiding van clienten zijn er mogelijkheden om psychotherapeutische taken op te pakken, in groepen of individueel. Er kan hier gedacht worden aan schematherapie of DGT. Het verrichten van diensten ten behoeve van de crisisdienst hoort eveneens tot het takenpakket. Waar ga je werken? Pro Persona is deskundig in het behandelen van hulpvragen op het gebied...

  Pro Persona
 • Psychiater Stemmingsstoornissen Ede

  Toegevoegd op 08-07-2020 door Pro Persona

  Stuurmanskunst staat niet in onze functiebeschrijvingen. Maar eigenlijk zou het best op zijn plaats zijn. Want de GGZ, en daarmee ook ons team, bevindt zich in woelige wateren. Als het voor jou een uitdaging is om -vanuit jouw vakgebied- de koers mee uit te zetten en overzicht te houden, ook als de weersomstandigheden wijzigen, ben jij wellicht een van de bevlogen psychiaters die ons team Stemmingsstoornissen (kan gecombineerd worden met de vacature van Persoonlijkheidsstoornissen) komt...

  Pro Persona
 • Psychiater BIC Wolfheze

  Toegevoegd op 08-07-2020 door Pro Persona

  Werk jij graag met complexe problematiek, ben jij een kartrekker en breng jij de behandeling naar een nog hoger plan? Dan zijn we op zoek naar jou! Wat ga je doen? Als psychiater ben je regiebehandelaar en verzorg je intakes, psychiatrisch onderzoek, diagnostiek en medicatie bij de patiënten van de BIC. Je bent verantwoordelijk voor het behandelbeleid. Daarnaast stuur je medebehandelaren aan en zorg je ervoor dat de administratie op orde is. Je werkt intensief samen met collega...

  Pro Persona
 • Psychiater Ambulante Specialistische Zorg Arnhem

  Toegevoegd op 08-07-2020 door Pro Persona

  Zoek jij een baan waar werkplezier, uitdaging en groeimogelijkheden belangrijk zijn, dan gaan we graag met jou in gesprek Wat ga je doen? Naast de basale taken als uitvoering van de farmacotherapie, diagnostiek en behandeling zien we, desgewenst, ook een rol voor je weggelegd als programmaleider. Als programmaleider ben je mede verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de zorg. Je participeert als achterwacht in de acute dienst. Waar ga je werken? Pro Persona Arnhem maakt...

  Pro Persona

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank