IC verpleegkundige

Baan gegevens

 • Bedrijf: Rode Kruis Ziekenhuis
 • Plaats: Beverwijk
 • Plaatsingsdatum: 04-06-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Neem een grote dosis samenwerking, enthousiaste collega’s en combineer dat met hoog complexe zorg, brandwondenzorg en je krijgt: jouw nieuwe uitdaging!

IC Verpleegkundige
Betrokken, kritisch en enthousiast
(24-36 uur)

Dan kan je dag er zo uit zien!
Op de IC afdeling zorgen wij voor patiënten waarvan een of meerdere vitale functies overgenomen moeten worden. De patiënten hebben een breed scala en intensiteit aan aandoeningen, waaronder chirurgische-, interne-, cardiologische patiënten, maar ook brandwondenpatiënten en nog veel meer. Ze hebben een hoog complexe zorgvraag waarbij de samenwerking met de collega’s en artsen zeer belangrijk is. Dit maakt ons team krachtig en hierdoor kan het team een hoge kwaliteit van zorg leveren.

De afdeling Intensive Care (IC) is een algemene IC, niveau 2. Het totale aantal IC-bedden bedraagt 12, waarvan 4 op de brandwonden IC. Er zijn tien bedden met een beademingsmogelijkheid. Hemodialyse wordt op regelmatige basis uitgevoerd, hiervoor zijn twee toestellen beschikbaar. De IC is uitgerust met een PDMS digitale statusvoering van patiëntengegevens en wij werken met HiX. Er is een nauwe samenwerking en uitwisseling tussen beide afdelingen, wat het werk in het RKZ nog afwisselender en uitdagender maakt. Je krijgt de mogelijkheid om je brandwondenaantekening te halen als IC Verpleegkundige, zodat je je verder kan verdiepen in je vak.

Op de IC afdeling is de ‘’family centered care’’ geïmplementeerd, omdat je op een IC niet alleen voor de patiënt zorgt, maar ook voor zijn naasten.

Hoe je dag eruit ziet op de IC afdeling? Dat is niet te vertellen, geen dag is hetzelfde en elke dienst verloopt anders. Maar eigenlijk hoeven we jou dit allemaal niet te vertellen, want als IC verpleegkundige versta jij je vak.

Jouw nieuwe collega’s
Wij zijn een hecht en gedreven team van IC verpleegkundigen en intensivisten waarbij de lijnen kort zijn. Meedenken en beslissen wordt gestimuleerd en gewaardeerd door de intensivist.

Niet geheel onbelangrijk is de jaarlijkse IC fietstocht, waarbij wij nieuwe plaatsen ontdekken in Nederland en gezellig met elkaar koffie drinken met een appelpunt en uitgebreid gaan lunchen.

Houd je niet van fietsen? Geen probleem, de feestcommissie heeft ieder jaar weer een leuk uitje georganiseerd.

Gestelde eisen

Ben jij dit?

Jij bent een stressbestendige, leergierige en enthousiaste IC Verpleegkundige die graag 24 tot 36 uur wilt werken. Jij bent betrokken bij de patiënt en zijn familie en als het nodig is sla jij een arm om hen heen en ben jij een luisterend oor. Verder denk jij kritisch mee aan het beleid van de patiënt en werk je nauw samen met je collega IC verpleegkundigen, de arts assistenten en de intensivisten. Een gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen is voor deze baan onmisbaar.

Wij bieden jou!

 • Een inspirerende baan, met een contract voor onbepaalde tijd, waarbij je jezelf ontwikkelt in het werken als professional binnen een team met een hoog kwaliteitsniveau.
 • De IC-functie is ingedeeld volgens ziekenhuis CAO schaal 55, maximaal €3917,- exclusief ORT.
 • Wil je parttime of fulltime werken? Het kan allebei: van 24 tot 36 uur.
 • De mogelijkheid om je brandwondenaantekening te halen, hiervoor krijg je een extra vergoeding waarbij je totale salaris maximaal kan uitlopen tot €4054,- .
 • Veel afwisseling in een soms hectische omgeving, mede door de brandwondenzorg.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan veiligheid- en vredesmissies van Defensie.
 • Geaccrediteerde bij- en nascholing.

Uren

24-36 uur per week

Salaris

De IC-functie is ingedeeld volgens ziekenhuis CAO schaal 55, maximaal €3917,- exclusief ORT.

Meer informatie

Informatie
Voor meer informatie kan je bellen met Melanie Stallen, Afdelingsleider IC, 0251-265103.

Wil je eerst de sfeer proeven? Natuurlijk mag je eerst een dag meelopen en heten we jou van harte welkom.

Solliciteren
Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie.

Wij vragen aan jou

 • Diploma tot IC Verpleegkundige
 • Groot empathisch vermogen en betrokkenheid bij patiënt en familie
 • Teamplayer
 • Kritisch denken over je eigen handelen
 • Meedenken over de toekomstige visie van de IC
 • Verdieping in de behandeling van acute wonden zoals Brandwonden, TEN en Necrotische fasciitis.
Deze vacature is intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en interne kandidaten voorrang.

Informatie over Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio IJmond en maakt onderdeel uit van het Zorg van de Zaak-netwerk. Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis staat nationaal en internationaal aan de top. Het Rode Kruis Ziekenhuis staat in Beverwijk en heeft een polikliniek in Heemskerk. Het Rode Kruis......
Lees meer over Rode Kruis Ziekenhuis

Rode Kruis Ziekenhuis
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • IC Verpleegkundigen kom werken bij MedWay B.V.

  Eergisteren geplaatst door MedWay People

  Als gespecialiseerd verpleegkundige heb jij een mooie baan met veel verantwoordelijkheid, je bent met veel passie betrokken bij de zorg van je patiënten. Ben je nieuwsgierig naar hoe het werken zal zijn op een IC in een ander ziekenhuis, ben je benieuwd wat je daar van kunt leren en op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij je volop door ontwikkelt? Kom erachter of detacheren mogelijk iets voor jou is, we geven je graag wat meer informatie en een beeld wat MedWay hierin voor jou kan...

  MedWay People
 • CCU verpleegkundige

  Eergisteren geplaatst door MedWay People

  Ben jij toe aan een nieuwe en uitdagende baan waarin jij jouw kennis en werkervaring als CCU verpleegkundige kunt inzetten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons team van gespecialiseerde verpleegkundige zijn wij op zoek naar gedreven CCU verpleegkundigen. Jij komt te werken in een persoonlijk en gepassioneerd team. Verder kun je rekenen op leuke opdrachten, een uitstekend salaris, leaseauto en een opleidingsbudget op maat. Er zijn mogelijkheden voor een vast contract, een contract voor...

  MedWay People
 • SEH verpleegkundige

  Toegevoegd op 13-06-2019 door MedWay People

  Ben jij een SEH verpleegkundige en op zoek naar een uitdagende baan? Werk jij met passie op de SEH? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kun je zowel goed samenwerken als zelfstandig werken? Dan zijn wij op zoek naar jou. MedWay werkt samen met veel ziekenhuizen in diverse regio’s in Nederland waardoor we kunnen aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden. Aanbod • Uitstekende arbeidsvoorwaarden • ORT over het volledige bruto uurloon • Mogelijkheid tot een vast...

  MedWay People
 • SEH verpleegkundige

  Toegevoegd op 13-06-2019 door MedWay People

  Ben jij een SEH verpleegkundige en op zoek naar een uitdagende baan? Werk jij met passie op de SEH? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kun je zowel goed samenwerken als zelfstandig werken? Dan zijn wij op zoek naar jou. MedWay werkt samen met veel ziekenhuizen in diverse regio’s in Nederland waardoor we kunnen aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden. Aanbod • Uitstekende arbeidsvoorwaarden • ORT over het volledige bruto uurloon • Mogelijkheid tot een vast...

  MedWay People
 • Research Verpleegkundige / Coördinator

  Toegevoegd op 13-06-2019 door Rode Kruis Ziekenhuis

  Ligt jouw passie bij wetenschappelijk onderzoek en heb jij ruime kennis van hematologie/oncologie? Research Verpleegkundige/Research coördinator 16-20 uur Ben jij dit? Jouw passie ligt bij wetenschappelijk onderzoek omtrent hemato-oncologie en je wilt graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit en ontwikkeling van wetenschappelijk onderzoek. Je hebt hart voor de patiënten, goede sociale vaardigheden en kunt mensen stimuleren en enthousiasmeren. Je...

  Rode Kruis Ziekenhuis

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank