Manager Communicatie

Baan gegevens

 • Bedrijf: Medisch Spectrum Twente
 • Plaats: Enschede
 • Plaatsingsdatum: 11-06-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

De afdeling Communicatie levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de strategische doelen van MST door zorg te dragen voor goede communicatie naar de medewerkers, burgers, verwijzers, patiënten, bezoekers, media en andere belanghebbenden in de regio, zodanig dat de positie, het zorgprofiel en reputatie van het ziekenhuis worden versterkt. Ter versterking van het hechte professionele team zoeken wij een:

Manager Communicatie
(Praktische strateeg die in verbinding met ons allen Communicatie nieuw elan geeft)

Wij zijn de werving gestart in samenwerking met CK-Search

Werkomgeving
Medisch Spectrum Twente (MST) is een topklinisch ziekenhuis in Twente en een opleidingscentrum voor toekomstige (para)medici en verpleegkundigen. Het ziekenhuis is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. Binnen MST werken ruim 235 medisch specialisten en 3600 medewerkers aan hun missie: het bevorderen van de gezondheid in de regio Twente. Het afgelopen jaar bezochten 370.000 patiënten een van onze locaties in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal voor onderzoek en behandeling. MST is onderdeel van Santeon, een uniek samenwerkingsinitiatief van zeven topklinische ziekenhuizen, gericht op verbetering van de kwaliteit van de zorg.

Functieomschrijving
Over de functie

MST zoekt een manager Communicatie die meehelpt om de veranderingen die plaatsvinden binnen MST verder vorm te geven en de relatie met stakeholders te versterken. Iemand met ervaring in het organiseren van de (interne) communicatie, het inrichten van een communicatiestructuur en het ontwikkelen van nieuwe communicatie-platformen. Die effectieve middelen ontwikkelt om mensen te informeren over relevante ontwikkelingen, successen te delen, dialoog en feedback te versterken en samenwerking ondersteunt. Een manager die samen met het team, een sterke visie kan ontwikkelen op geïntegreerde communicatie binnen ons ziekenhuis.

Als manager Communicatie geef je leiding aan de afdeling Communicatie die bestaat uit een 9-tal medewerkers. Dit communicatieteam is verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie t.w. corporate communicatie, perswoordvoering, marketingcommunicatie, online-communicatie en webcare, interne communicatie, drukwerk en evenementen.
Last but not least adviseer en begeleid je op strategisch en tactisch niveau de raad van bestuur, medische stafbestuur, (project)management en adviesorganen bij de communicatie over besluiten, programma’s en projecten, organisatieveranderingen en media gerelateerde onderwerpen.

In deze functie rapporteer je aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Het verder uitbouwen en implementeren van integraal communicatiebeleid in lijn met de MST- strategie.
 • Adviseren en begeleiden van de raad van bestuur, het medisch stafbestuur, het duaal management en de adviesorganen in media gerelateerde vraagstukken en communicatietrajecten op strategisch en tactisch niveau.
 • Leidinggeven aan de afdeling Communicatie, inclusief het opstellen en uitvoeren van het jaarplan en het opstellen en bewaken van de budgetten van de afdeling.
 • Eindverantwoordelijk voor de communicatiekanalen en -middelen w.o. intranet, de website, digitale nieuwsbrieven, social media en webcare.
 • Bereid om naast de woordvoerder aanspreekpunt te worden voor de media in voorkomende gevallen.
 • Actief lid van diverse werkgroepen zoals ’Communicatie Santeon’ en de bereidheid om je externe contacten uit te bouwen en te onderhouden.
 • Lid van het crisisbeleidsteam in geval van rampen.

Gestelde eisen

Het profiel waar je aan moet voldoen:

 • Een HBO/WO werk- en denkniveau en communicatie-opleiding.
 • Ruime relevante werkervaring op het gebied van corporate communicatie.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met interne communicatie in een complexe organisatie met meerdere stakeholders.
 • Leidinggevende ervaring en een oprechte interesse in je team met de verschillende disciplines binnen Communicatie.
 • In staat om strategisch te denken en te adviseren en tevens met een pragmatische, hands-on instelling een daadwerkelijke bijdrage te leveren.
 • Aantoonbare ervaring met communicatie-advisering op tactisch en strategisch niveau.
 • Feeling voor diverse ICT-systemen, de regio en ervaring in een veranderende organisatie is een pré.
Persoonskenmerken:
Naast de kennis en kunde die je meebrengt is het binnen het MST minstens zo belangrijk dat je beschikt over een aantal persoonskenmerken die maken dat je een grote kans van slagen hebt en gelukkig wordt in deze baan. Omdat je te maken hebt met een grote diversiteit aan stakeholders is het belangrijk dat je een grote mate van organisatiesensitiviteit hebt zodat je weet wat er speelt en aanvoelt hoe je daar het best op kunt inspelen. Je bent dienstverlenend en onderzoekend, in staat om een netwerk te bouwen en krijgt door je gunfactor mensen mee voor je ideeën. In je adviserende rol heb je een grote mate van overtuigingskracht en doorzettingsvermogen om daar te komen waar je zijn wilt. Belangrijk is dat je van denken naar doen komt met je team. Met je opgeruimde aard die zich laat kenmerken door een positieve instelling denk je in mogelijkheden en ben je in staat om met gelimiteerde middelen, samen met je team, creatieve oplossingen te bedenken. Je communiceert gemakkelijk en op diverse niveaus en weet daarbij de juiste snaar te raken. Daarbij ben je helder in het managen van verwachtingen en weet je koers te houden. Door je enthousiasme ben je initiatiefrijk en proactief met een klantgerichte houding. Wat

Wij bieden
Wat heeft MST jou te bieden?
 • Een uitdagende en afwisselende baan waarin je zowel strategisch als operationeel je kwaliteiten inzet. In dit ziekenhuis maak je onderdeel uit van een inspirerende werkomgeving met professionals en doet jouw werk er echt toe. Hier mag je bouwen en je relaties onderhouden, zowel intern als extern. Met jouw visie, inzet en verbindende kwaliteiten kun je het verschil voor MST maken en als sparringpartner ben jij het gezicht als het gaat om communicatie.
 • De mogelijkheid om 36/32 uur per week te werken. Uiteraard biedt MST je een prima salaris aangevuld met secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand.
 • Voor meer informatie zie www.werkenbijmst.nl

Uren

32-36 uur per week

Meer informatie

Denk jij met je achtergrond en verbindende capaciteiten het verschil te kunnen maken in deze mooie innovatieve, maatschappelijke organisatie? Reageer dan snel. Graag lezen wij jouw motivatie en CV en gaan we met je in gesprek om te onderzoeken of jij en het MST de optimale match zijn om samen verder te groeien. Je mag ons mailen op caroline@cksearch.nl . Heb je vragen over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Caroline Kamphuis van CK Search via mail of op 085 0220140.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Informatie over Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente (MST) is een van de grootste opleidingsziekenhuizen van Nederland. Wij bieden zowel algemene als topklinische, medisch specialistische zorg. Dat doen we vanuit onze hoofdlocatie in het centrum van Enschede en vanuit de buitenpoli’s in Twente. Voortdurend in ontwikkeling MST biedt kwalitatief hoogwaardige, gastvrije en......
Lees meer over Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Manager BGGZ Indigo Tiel 2019/203

  Eergisteren geplaatst door Pro Persona

  Wat ga je doen? De afdeling BGGZ Aansturing team BGGZ (ca. 5 FTE) Het uitvoeren van het vastgestelde personeelsbeleid zoals werving & selectieprocedure, functioneringsgesprekken, verzuimbegeleiding. Je draagt zorg voor het vinden van een goede balans tussen taken en mogelijkheden van en binnen het team, ziet toe op rooster en werktijdafspraken. Als zorgmanager werk je nauw samen met de teamleden en collega zorgmanagers. In goede onderlinge afstemming draag je zorg voor de vereiste...

  Pro Persona
 • Afdelingsmanager OK - Anesthesie en Verkoever

  Toegevoegd op 20-06-2019 door Elkerliek Ziekenhuis

  Vind jij zorg en management een perfecte combi? Top! Wij hebben in de OK de functie vacant van Afdelingsmanager OK – Anesthesie en Verkoever voor 36 uur per week Ons team Je komt binnen het Elkerliek terecht in een jong en dynamisch team. Je team bestaat uit zo’n 24 anesthesiemedewerkers, 17 verkoeververpleegkundigen en je werkt samen met 10 anesthesiologen. Met good skills én good vibes dragen zij jaarlijks bij aan de zorg van ongeveer 16.000 patiënten die...

  Elkerliek Ziekenhuis
 • Ketencoördinator CVA

  Toegevoegd op 20-06-2019 door St. Jansdal

  Als ketencoördinator CVA ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de CVA-ketenzorg. Als spin in het web heb je zicht op de gehele keten en merk je verstoringen op. Je bent in staat om verbetertrajecten te indiceren en te begeleiden binnen de keten. Verder fungeer je als aanspreekpunt binnen de keten. Als coördinator ben je in staat om de verbindingen te leggen tussen de verschillende ketenpartners. Je bent een bruggenbouwer. Door je creatieve en doortastende aanpak...

  St. Jansdal
 • Hoofd Zorgadministratie

  Toegevoegd op 17-06-2019 door CuraMare

  Weet jij als leidinggevende jouw team te motiveren, te inspireren en te begeleiden? Heb je leidinggevende ervaring op het gebied van zorgadministratie? Dan zijn wij op zoek naar jou! hoofd Zorgadministratie Wat ga je doen? Jij weet als geen ander waar je met de afdeling Zorgadministratie naar toe wilt. Je kent de wet en regelgeving van de Cure en Care op je duimpje en draait voor het aansturen van 3 teams verdeeld over twee locaties je hand niet om. Onderwerpen als ‘Horizontaal...

  CuraMare
 • Afdellingshoofd Interne en Neurologie

  Toegevoegd op 13-06-2019 door Rode Kruis Ziekenhuis

  Wil jij het beste uit je teams halen en doe je dit door te motiveren en te stimuleren? Bij het RKZ krijg je deze kans om dit aan te pakken, zoals jij wilt. Afdelingshoofd Interne en Neurologie (32-36 uur per week) Wat breng jij mee? Als afdelingshoofd creëer jij een veilige en vertrouwde omgeving waarin persoonlijk leiderschap en eigen verantwoordelijkheid nemen voorop staan. Je bent 32 tot 36 uur per week beschikbaar. Je hebt ervaring als leidinggevende in de zorg en bent...

  Rode Kruis Ziekenhuis

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank