Teamhoofd Vrouw Kind Centrum (Kraam/Verlos)

Baan gegevens

 • Bedrijf: Medisch Spectrum Twente
 • Plaats: Enschede
 • Plaatsingsdatum: 06-06-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Ben jij iemand met ondernemende kwaliteiten en heb jij oog voor de menselijke maat in een dynamische werkomgeving? Dan hebben wij DE interessante, uitdagende management functie voor jou!

Teamhoofd Vrouw Kind Centrum (Kraam/Verlos)

Voor de RVE Gynaecologie binnen het Vrouw Kind Centrum (VKC) zoeken wij een teamhoofd dat een enthousiast team van verloskundigen en verpleegkundigen inspireert, motiveert en aanstuurt.

Werkomgeving
Medisch Spectrum Twente is het grootste topklinisch ziekenhuis in het oosten van het land. Wij willen het beste verbeterziekenhuis van Nederland zijn. Vanuit de gedachte dat wat goed is, altijd nog beter kan, werken wij voortdurend aan verbeteringen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Onze medewerkers zetten zich met passie, aandacht en daadkracht in om de patiënt de best mogelijke zorg te geven.
Het vrouw kind centrum (VKC) van het Medisch Spectrum Twente zet zich met passie in voor optimale geboortezorg en werkt daarvoor binnen het Verloskundig Samenwerking Verband Twente (VSV) hard aan de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg. Met integrale geboortezorg bedoelen we het gehele traject van zorg, bedoeld vanaf de preconceptiefase tot en met de eerste zes weken na de geboorte, inclusief de samenwerking met en/of de overdracht naar kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, huisarts en/of op indicatie de overdracht of verwijzing naar andere zorgverleners, zoals bijvoorbeeld de kinderarts.

Als teamhoofd Vrouw Kind Centrum afdeling ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de volgende deelgebieden: de verloskamers, het observatorium en de moeder-kindafdeling. Binnen de afdelingen zijn een enthousiast team van gynaecologen, klinisch verloskundigen, arts-assistenten en gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam.

Sturen op budget met behoud van optimale kwaliteit vanuit de kaders van geboortezorg is de uitdaging. Ben jij die resultaatgerichte, onafhankelijke en ondernemende leidinggevende die het team kan stimuleren de ingezette professionalisering van een patiëntgerichte en bedrijfsmatig strak gestuurde organisatie door te voeren? Weet jij balans te houden en oog te hebben voor de diversiteit van de professionals in de afstemming van alle ontwikkelingen?

Functieomschrijving
Als teamhoofd van de kliniek binnen het VKC vind je bij ons een boeiende en uitdagende baan. Je primaire taak is het aansturen van de diverse deelgebieden binnen de kliniek. Je geeft leiding aan ruim 55 fte (circa 80 medewerkers), in afstemming met medisch managers en aangestuurd door een bedrijfskundig manager. Daarbij werk je nauw samen met je twee collega teamhoofden kindergeneeskunde/neonatologie en de poliklinieken, waarvoor onderling ook regelmatig wordt waargenomen. Je interesse gaat dus verder dan alleen je eigen afdeling.

 • Als leidinggevende ben je integraal verantwoordelijk voor het functioneren en de bedrijfsvoering van de afdeling, daarnaast draag je zorg voor een veilig werkklimaat en een positieve werkomgeving.
 • Je ondersteunt en adviseert het duale management binnen het VKC en bent onder andere verantwoordelijk voor budget / financiën, kwaliteit van zorg en personeelsmanagement.
 • Je stelt jaarplannen en opleidingsplannen samen en zorgt voor de uitvoering hiervan.
 • Je bent verantwoordelijk voor verzuimbegeleiding, resultaat- en ontwikkelgesprekken en verdere ontwikkeling van medewerkers en het team.
 • Ook heb je een actieve rol in afdelings- of ziekenhuisbrede projecten.
 • Kortom, een interessante baan voor een manager met zowel mensgerichte kwaliteiten als bedrijfsmatig inzicht.

Gestelde eisen

 • Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau, een afgeronde bedrijfskundige opleiding is een pre;
 • Aantoonbare leidinggevende en veranderkundige ervaring;
 • Ervaring met projectmanagement, ervaring met (Lean) procesverbetering is een pre;
 • Je hebt kennis van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg bij voorkeur binnen de verloskundige zorg;
 • Je hebt een duidelijke visie op zorg en management, bent vasthoudend, besluitvaardig en resultaat- en doelgericht;
 • Je bent analytisch sterk en weet om te gaan met het krachtenveld in een ziekenhuis;
 • Je hebt overzicht over het geheel, kan delegeren en blijft betrokken;
 • Je hebt een coachende en verbindende stijl van leidinggeven en weet mensen te verleiden om mee te doen vanuit enthousiasme, maar ook inhoudelijke onderbouwing;
 • Je kunt zowel groeps- als individugericht leidinggeven, communiceert duidelijk en maakt verwachtingen bespreekbaar;
 • Je bent stressbestendig en bent in staat op een innovatieve oplossingsgerichte wijze sturing te geven aan alle veranderingen die voor ons liggen;
 • Je bent overtuigend en onderzoekend tegelijk, omdat je steeds op zoek bent naar weer nieuwe mogelijkheden en kansen;
 • Je slaat bruggen, ook daar waar mogelijke belangen tegengesteld kunnen zijn. Hierbij toon je lef en straal je energie uit;
 • Kortom, je bent een veranderaar met conceptuele denkkracht, die vanuit verbinding vernieuwing voor elkaar krijgt!
Een assessment en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden
Arbeidsovereenkomst: Bepaalde tijd, voor de duur van een jaar met de intentie deze aanstelling na een jaar om te zetten naar een vaste aanstelling. Interne kandidaten met een vast dienstverband binnen MST behouden hun arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk
Arbeidstijd: 32 of 36 uur per week
Salaris: FWG 65 conform de CAO Ziekenhuizen
Ook kent MST een 13e maand en een vakantietoeslag van 8,33%.
(Mocht je niet aan de ervaringseis voldoen maar toch erg enthousiast worden van deze vacature, dan nodigen we je van harte uit om contact op te nemen via onderstaand telefoonnummer).

MST biedt, naast een uitdagende werkomgeving, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden. Kijk voor meer informatie over MST als werkgever op www.werkenbijmst.nl/mst-als-werkgever.

Uren

32 of 36 uur per week.

Salaris

FWG 65 conform de CAO Ziekenhuizen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met, Michiel Gerlagh (bedrijfskundig manager), via telefoonnummer 06 3175 14 73.

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag via onderstaande sollicitatiebutton.

Informatie over Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente (MST) is een van de grootste opleidingsziekenhuizen van Nederland. Wij bieden zowel algemene als topklinische, medisch specialistische zorg. Dat doen we vanuit onze hoofdlocatie in het centrum van Enschede en vanuit de buitenpoli’s in Twente. Voortdurend in ontwikkeling MST biedt kwalitatief hoogwaardige, gastvrije en......
Lees meer over Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Manager BGGZ Indigo Tiel 2019/203

  Eergisteren geplaatst door Pro Persona

  Wat ga je doen? De afdeling BGGZ Aansturing team BGGZ (ca. 5 FTE) Het uitvoeren van het vastgestelde personeelsbeleid zoals werving & selectieprocedure, functioneringsgesprekken, verzuimbegeleiding. Je draagt zorg voor het vinden van een goede balans tussen taken en mogelijkheden van en binnen het team, ziet toe op rooster en werktijdafspraken. Als zorgmanager werk je nauw samen met de teamleden en collega zorgmanagers. In goede onderlinge afstemming draag je zorg voor de vereiste...

  Pro Persona
 • Afdelingsmanager OK - Anesthesie en Verkoever

  Toegevoegd op 20-06-2019 door Elkerliek Ziekenhuis

  Vind jij zorg en management een perfecte combi? Top! Wij hebben in de OK de functie vacant van Afdelingsmanager OK – Anesthesie en Verkoever voor 36 uur per week Ons team Je komt binnen het Elkerliek terecht in een jong en dynamisch team. Je team bestaat uit zo’n 24 anesthesiemedewerkers, 17 verkoeververpleegkundigen en je werkt samen met 10 anesthesiologen. Met good skills én good vibes dragen zij jaarlijks bij aan de zorg van ongeveer 16.000 patiënten die...

  Elkerliek Ziekenhuis
 • Ketencoördinator CVA

  Toegevoegd op 20-06-2019 door St. Jansdal

  Als ketencoördinator CVA ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de CVA-ketenzorg. Als spin in het web heb je zicht op de gehele keten en merk je verstoringen op. Je bent in staat om verbetertrajecten te indiceren en te begeleiden binnen de keten. Verder fungeer je als aanspreekpunt binnen de keten. Als coördinator ben je in staat om de verbindingen te leggen tussen de verschillende ketenpartners. Je bent een bruggenbouwer. Door je creatieve en doortastende aanpak...

  St. Jansdal
 • Hoofd Zorgadministratie

  Toegevoegd op 17-06-2019 door CuraMare

  Weet jij als leidinggevende jouw team te motiveren, te inspireren en te begeleiden? Heb je leidinggevende ervaring op het gebied van zorgadministratie? Dan zijn wij op zoek naar jou! hoofd Zorgadministratie Wat ga je doen? Jij weet als geen ander waar je met de afdeling Zorgadministratie naar toe wilt. Je kent de wet en regelgeving van de Cure en Care op je duimpje en draait voor het aansturen van 3 teams verdeeld over twee locaties je hand niet om. Onderwerpen als ‘Horizontaal...

  CuraMare
 • Afdellingshoofd Interne en Neurologie

  Toegevoegd op 13-06-2019 door Rode Kruis Ziekenhuis

  Wil jij het beste uit je teams halen en doe je dit door te motiveren en te stimuleren? Bij het RKZ krijg je deze kans om dit aan te pakken, zoals jij wilt. Afdelingshoofd Interne en Neurologie (32-36 uur per week) Wat breng jij mee? Als afdelingshoofd creëer jij een veilige en vertrouwde omgeving waarin persoonlijk leiderschap en eigen verantwoordelijkheid nemen voorop staan. Je bent 32 tot 36 uur per week beschikbaar. Je hebt ervaring als leidinggevende in de zorg en bent...

  Rode Kruis Ziekenhuis

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank