Psychiater van Later

Baan gegevens

 • Bedrijf: Altrecht
 • Plaats: Utrecht
 • Plaatsingsdatum: 17-07-2020
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: Starter
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

We zijn op zoek naar een ambitieuze professionele psychiater met een warm hart voor onze doelgroep, die één dag in de week (meer mag natuurlijk ook) aanwezig wil zijn bij een van deze zorgeenheden, of een combinatie daarvan.

Het (regie) behandelaren team kan jou in consult roepen. Je bent dus nadrukkelijk niet in je eentje verantwoordelijk voor de hele patiëntengroep. Je ondersteunt bij de wet verplichte GGZ en je adviseert bij en krijgt tijd voor complexe casuïstiek, farmacotherapie en somatische zorg. Je verdraagt het dat diagnoses en symptomatische behandeling niet (meer) de leidmotieven zijn van de behandeling en dat de persoonlijke doelen van de patiënt centraal staan.
Een leuke uitdagende job die binnen Altrecht zo flexibel ingericht kan worden als mogelijk. We nodigen je van harte uit om een keer koffie te komen drinken en bij onze klinieken te komen kijken. Ook als je tijdelijk bij ons wilt komen werken (minimaal een jaar) ben je van harte welkom. Een mooie kans voor een ander perspectief!

Voortgezette Klinische Behandeling (VKB)

Bij VKB staan we voor een andere vorm van behandeling en zorg. Het betreft de patientengroep met meervoudige problematiek en complexe zorgvragen waarbij het herstelproces met regelmaat is vastgelopen. We behandelen mensen in het vernieuwend kader voor de langdurige GGZ: ART (Active Recovery Triad). Belangrijke aspecten hierbij zijn: relationeel, risico's nemend, lerend, en betrokkenheid in en van de samenleving. Het is de kunst mensen uit te dagen om te (mogen, willen, kunnen) "worden wie je bent" met onophoudelijk vertrouwen. Met een nadrukkelijk streven naar eindigheid van opname en tijdsgebonden zorg.
Een enthousiast behandelteamteam dat bestaat uit een mooie disciplinemix van verpleegkundigen, begeleiders, anios, (GZ) psycholoog/ orthopedagoog, maatschappelijk werkers, ervaringsdeskundigen, verpleegkundig specialisten als regiebehandelaar en een interim psychiater zijn vol enthousiasme bezig met het bieden van herstelgerichte zorg, behandeling en perspectief.

Psychiatrie & Verslaving (P&V)

P&V biedt klinisch specialistische zorg voor mensen met een psychiatrische ziekte en verslaving. Bij ons kunnen deze mensen terecht voor diagnostiek, behandeling, begeleiding en rehabilitatie. Opname op P&V is een tijdelijke klinische aanvulling op een ambulante behandeling en kan met en zonder zorgmachtiging. De mensen hebben vaak ingewikkelde problemen op het gebied van wonen (o.a. dak- en thuisloosheid), financiën, contacten met anderen en hun gedrag. Zij kunnen of willen zelf geen hulp vragen, waardoor er maatschappelijke overlast en onrust ontstaat. Vaak vragen anderen dan ook om hulp, zoals politie en buren.
We hebben een gemotiveerd behandelteam dat bestaat uit verpleegkundigen, begeleiders, een verpleegkundig specialist, een maatschappelijk werker, ervaringsdeskundige, anios, gz/kp psychologen i.o. en een interim verslavingsarts en interim psychiater.

P&V streeft ernaar met name evidence-based en best-practice behandelinterventies in te zetten voor de geïntegreerde behandeling van de psychiatrische en de verslavingsproblematiek. Er wordt gewerkt met o.a. de Community Reinforcement Approach (CRA) en IDDT (Integrated Dual Disorder Treatment).

Wil je meer weten? Mieke van Boxtel inhoudelijk leidinggevende VKB (06-13686741), Anton Traag, inhoudelijk leidinggevende P&V (030 - 2308802) of Sietske Volkers, bedrijfsvoerend leidinggevende VKB en P&V (06-83294412) staan klaar om kennis te maken!

Gestelde eisen

....................

Uren

40

Informatie over Altrecht

'Psychiater van later': een ander perspectief op werken op de kliniek. Zoals je weet schrijft het kwaliteitsstatuut voor dat er regelmatig een psychiater betrokken moet worden bij de behandeling. Wanneer er sprake is van verplichte zorg is een psychiater onmisbaar.Als psychiater ben je van enorme toegevoegde waarde in de multidisciplinaire setting waarin we behandeldoelen proberen te behalen. Werken bij VKB en/of P&V bied je de mogelijkheid om -in combinatie met je ambulante werk of werk op een andere kliniek- je ervaring/ cv te verbreden.

Altrecht
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Zorgmanager Kliniek Voortgezette Behandeling Ouderen

  Vandaag geplaatst door Pro Persona

  Juist binnen de ouderenkliniek in Wolfheze heb je als Zorgmanager een ontzettend mooie baan! Waarom? Wij zijn een afdeling die groot genoeg is om ambities waar te willen maken, maar klein genoeg voor een goede werksfeer en persoonlijke aandacht. We zijn volop in ontwikkeling en met één van de afdelingen op weg naar een leerafdeling, wat uitdaging en mogelijkheden biedt. Ook persoonlijke ontwikkeling staat hoog op de agenda, er is ruimte voor intervisie, overleg en scholing....

  Pro Persona
 • GZ-psycholoog Kind en Jeugd

  Vandaag geplaatst door Pro Persona

  Ben jij een GZ-psycholoog die passie heeft voor het werken met kinderen en jongeren met internaliserende problematiek en deins je niet terug van complexe problematiek, dan zijn wij opzoek naar jou! Wat ga je doen? In het team Jeugd ben je als GZ-psycholoog regiebehandelaar en word je op het hele spectrum van behandelinhoudelijke werkzaamheden ingezet. Je verricht intakes in overleg met een medisch specialist. Ook voer je psychodiagnostisch onderzoek uit en behandel je volgens richtlijnen....

  Pro Persona
 • Muziektherapeut Arnhem

  Toegevoegd op 06-08-2020 door Pro Persona

   Werk jij graag met een afwisselende doelgroep? Dan ben jij wie wij zoeken! Wat ga je doen? In de functie van muziektherapeut werk je binnen verschillende teams met zowel volwassenen als oudere patiënten. We zijn op zoek naar een muziektherapeut die op de woensdagen inzetbaar is voor de acute deeltijdbehandelingen volwassenen, ouderen en de ouderen kliniek. Waar ga je werken? Pro Persona Arnhem maakt onderdeel uit van de Pro Persona Groep; een op ontwikkeling gerichte...

  Pro Persona
 • Regiebehandelaar Verslavingszorg

  Toegevoegd op 05-08-2020 door De Brug

  Wil jij de mogelijkheid om zowel te kunnen behandelen als leiding te kunnen geven? Ben je daarnaast lid van een kerkelijke gemeente én heb je affiniteit met verslavingsproblematiek? Dan is deze vacature echt iets voor jou! WAT GA JE DOEN? Als regiebehandelaar: Ben je verantwoordelijk voor de uitgevoerde ambulante- en deeltijdbehandelingen binnen de SGGZ. Het behandelteam bestaat uit een psychiater (regiebehandelaar), arts/psychotherapeut (regiebehandelaar), psychologen,...

  Christelijke Vacaturebank
 • GZ Psycholoog (zwangerschapsvervanging)

  Toegevoegd op 04-08-2020 door Altrecht

  Wat ga je doen? Als GZ psycholoog speel je een belangrijke rol in de behandeling van onze patiënten. Binnen een multidisciplinair team voer je individuele en/of groepsbehandelingen uit. Daarnaast houd je je bezig met intakes, het opstellen van behandelplannen en psychodiagnostisch onderzoek. Naast jouw rol in behandeling en onderzoek vinden wij ook jouw mening over de ontwikkeling van het behandelbeleid en de kwaliteit van zorg belangrijk. Om de zorg aan onze patiënten te blijven...

  Stichting Altrecht

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank