Specialist Ouderengeneeskunde

Baan gegevens

 • Bedrijf: Zorggroep Oude en Nieuwe Land
 • Plaats: Emmeloord
 • Plaatsingsdatum: 15-01-2019
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 5 - 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Freelance


Algemene omschrijving

Wil jij een grote bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van ouderen? En zorg jij voor die glimlach?

Betrokken zorg en écht het verschil maken!

‘‘Het is en blijft een fantastische uitdaging om mezelf zo goed mogelijk in een cliënt te verplaatsen en te kijken hoe we, met een team van specialisten, hem of haar kunnen helpen om zo zelfstandig en prettig mogelijk te leven. Hoe we dat doen is per persoon verschillend”, aldus Mahbooba Menapal, specialist ouderengeneeskunde.

Wij zijn Zorggroep Oude en Nieuwe Land! Wij bieden intra- en extramurale zorg, behandeling en geriatrische revalidatiezorg in de Noordoostpolder, Steenwijkerland en Urk. We zijn een organisatie die volop in ontwikkeling is en met medewerkers die zich elke dag optimaal inzetten om waarde toe te voegen aan het leven van onze cliënten, maar ook aan de laatste levensfase. Binnen onze zorggroep is ruimte ontstaan voor een specialist ouderengeneeskunde.

Zo zou je werkdag eruit kunnen zien
Het is maandagochtend 6:30 uur als je wekker gaat. Betrokken als je bent, kijk je uit naar de werkdag en het weerzien met je cliënten en collega’s. Aangekomen in Emmeloord word je eerst bijgepraat door collega’s. Jij bent, als specialist die zich vooral richt op complexe zorgvraagstukken, benieuwd naar de gesteldheid van een specifieke cliënt. Hij is twee maanden geleden gevallen, maar uitte dit vanwege zijn dementie niet met pijnklachten. Even ging het niet goed met hem. Maar dankzij jouw oplettendheid en adequaat handelen van de basisarts en verpleegkundig specialist is meneer op de goede weg en gaat hij weer dagelijks naar de geriatrische revalidatie. Als hij je ziet, geeft hij je een brede glimlach; daar doe je het voor.

Halverwege de ochtend heb je met het hele team een vergadering over het medische beleid. Jij hebt een aantal nieuwe beleidstukken geschreven, waarvan je hen graag op de hoogte brengt. Als alle neuzen dezelfde kant op wijzen, is het tijd voor de lunch. Na de lunch schrijf je het behandelplan voor een nieuwe cliënt. Aan het einde van de middag staat een familiegesprek gepland. De dochter van een van je cliënten is enigszins emotioneel als je haar spreekt. Hoe jullie haar moeder met veel persoonlijke aandacht verzorgen in de laatste fase van haar leven, vindt ze erg mooi. Ze is daar heel dankbaar voor. Met een goed gevoel stap je aan het eind van je werkdag in de auto naar huis. Eenmaal thuis kijk je voldaan terug op een mooie en waardevolle werkdag.

Kun jij je moeiteloos verplaatsen in de beschreven persoon en situatie? Lees dan verder, want dan wordt het hieronder nog interessanter voor je.

Wat mag je verwachten van ons?
Als specialist ouderengeneeskunde kun je binnen Zorggroep Oude en Nieuwe Land eigenlijk verschillende kanten op. Gaat je aandacht uit naar werken op het geriatrische revalidatiecentrum? Of is het jouw passie om beleid en kwaliteit vorm te geven, onderzoek te doen of trails uit te voeren? Of wil je juist liever directe zorg verlenen aan cliënten op de psychogeriatrische of somatische afdelingen? Wij gaan hierover graag het gesprek met je aan.

Je behoort tot de medische vakgroep en werkt in een multidisciplinair behandelteam met onder meer een andere specialist, drie basisartsen, een verpleegkundig specialist en een physician assistant. Naast de medische zorg op de afdelingen revalidatie, somatiek en psychogeriatrie, vervul je een belangrijke rol bij het ontwikkelen van de eerstelijns activiteiten. Ook kun je een superviserende rol op je nemen en de kwaliteit van samenwerking binnen het team optimaliseren.

Waar streef je naar?
Voor jou is je cliënt het belangrijkst en je voelt je verantwoordelijk voor de medische zorg. Je bent proactief en gericht op het gezamenlijk bereiken van resultaten. Je doet net even dat stapje extra en vindt het leuk om andere teamleden mee te krijgen in jouw enthousiasme.

Gestelde eisen

 Wat wij van jou vragen

 • Je bent BIG geregistreerd en in het bezit van een diploma Specialist Ouderengeneeskunde;
 • Je bent vakinhoudelijk sterk op zowel het medische als het zorgdomein;
 • Je hebt zeer goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B en een auto.

Beschik jij over deze competenties?
 • Je bent assertief en resultaatgericht. Je weet bruggen te slaan en hebt bovendien een innovatieve blik op de toekomst van de ouderenzorg;
 • Je beschikt over tact, geduld en invoelend vermogen;
 • Je bent communicatief sterk;
 • Ook als het lastig wordt, ben je in staat besluitvaardig en ondernemend te zijn;
 • Je schakelt snel tussen cliënt, familie en collega’s. Je kunt je tone of voice goed aanpassen aan jouw gesprekspartner van dat moment. Ook slechtnieuwsgesprekken kun je voeren;
 • Je houdt optimaal overzicht over de verschillende projecten, weet de juiste prioriteiten te stellen en handelt hier resoluut naar; jij neemt je verantwoordelijkheid;
 • Jij vindt het leuk om supervisor en coach te zijn binnen het team.

Wat krijg je van ons?
 • Een marktconform salaris;
 • Goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden (wij hebben een studiekostenregeling);
 • Een omgeving waar ouderen op een fijne manier met elkaar samenleven;
 • Een dynamisch bedrijf met leuke collega’s.

Waarom wil je dit niet mislopen?
Omdat:
 • Jij deze functie naar eigen inzicht kunt vormengeven;
 • Jij wilt wonen en werken in een groene en rustige omgeving zonder files;
 • Bij ons de cliënt op nummer 1 staat!

Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? Zo kom je in aanmerking!
Voor de sollicitatieprocedure maakt Zorggroep Oude en Nieuwe Land gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat? Laat het dan eerst allemaal even bezinken, maar wacht niet te lang met reageren. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van een assessment en CVOK.

Uren

32

Meer informatie

Effectus-HR:
Effectus-HR adviseert opdrachtgevers op het gebied van werving en selectie van professionals. Hierbij staat de grondigheid van de procedure en arbeidsmarktcommunicatie centraal in het wervingsproces.

Acquisitie:

Zorggroep Oude en Nieuweland en Effectus-HR aanvaarden geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s van een kandidaat door bureaus aan Zorggroep Oude en Nieuweland of Effectus-HR zonder zoekopdracht van de afdeling HRM worden gezien als eigendom van Zorggroep Oude en Nieuweland. Er zal geen vergoeding worden betaald in geval de kandidaat ingehuurd wordt door Zorggroep Oude en Nieuweland als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Informatie over Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Psychiater KVBO Wolfheze 2018/453

  Toegevoegd op 14-02-2019 door Pro Persona

  Wat ga je doen? Je vervult een belangrijke rol als regiebehandelaar in de patiëntenzorg en werkt multidisciplinair samen. Je bent verantwoordelijk voor intakes, indicatiestelling, onderzoek en behandeling van opgenomen patiënten en superviseert arts assistenten. Je bent een belangrijke schakel in de keten met opnamekliniek, ambulante teams en verwijzers. Je hebt een stevige rol in het meedenken en het verder opbouwen en vormgeven van de behandeling. Je bent als achterwacht in de...

  Pro Persona
 • Psychiater acute zorg kliniek Nijmegen 2018/478

  Toegevoegd op 14-02-2019 door Pro Persona

  Vakgebied: medisch specialist Opleidingsniveau: WO Standplaats: Nijmegen Aantal uren per week: 28-36 Wat ga je doen? Als psychiater Acute Zorg van Pro Persona Nijmegen vervul je idealiter zowel de 20 uur vacatureruimte op de open en besloten afdeling, als de 16 uur op de gesloten afdeling. De ambulant behandelaar blijft de regie houden als een cliënt tijdelijk klinische behandeling nodig heeft. Jij zorgt er samen met je twee ervaren collega-psychiaters, de behandel- en verpleegkundig...

  Pro Persona
 • Klinisch psycholoog Ontwikkelstoornissen Tiel 2019/046

  Toegevoegd op 13-02-2019 door Pro Persona

  Wat ga je doen? Samen met de programmaleider implementeer je zorginnovaties en heb je aandacht voor methodisch werken en het volgen van de zorgpaden. Je geeft supervisie en werkbegeleiding aan opleidelingen en masterpsychologen. Daarnaast ben je betrokken bij complexe diagnostiek en behandeling. Wij onderscheiden ons van andere instellingen doordat we ons ook richten op de comorbiditeit, naast de ontwikkelingsstoornis. Zo worden de depressie, angststoornissen en emotieregulatieproblemen mee...

  Pro Persona
 • Psychiater Acute Opname Ouderen Nijmegen 2019/042

  Toegevoegd op 12-02-2019 door Pro Persona

  Wat ga je doen? Als psychiater ben je regiebehandelaar en verzorg je intakes en psychiatrisch onderzoek bij onze oudere patiënten. Uiteraard ben je ook verantwoordelijk voor het behandelbeleid. Daarnaast stuur je medebehandelaars aan en zorg je ervoor dat de administratie op orde is. Je werkt intensief samen met je collega psychiater, teamgenoten, verwijzers en ketenpartners. Op de opname afdeling geef je directe supervisie aan de AIOS (psychiatrie en klinische geriatrie).

  Pro Persona
 • Psychiater Ouderen Arnhem 2018/394

  Toegevoegd op 11-02-2019 door Pro Persona

  Als een van de vier psychiaters van het cluster ( zorgprogramma ) Ouderen in Arnhem zorg je voor diagnostiek en behandeling van ouderen met psychische stoornissen binnen een multidisciplinair team. Afwisselend werk. Niet alleen vanwege de gevarieerde psychiatrische problematiek waarmee je op de ambulante poli te maken krijgt, maar ook vanwege de combinatie met werkzaamheden in acute deeltijdbehandeling en IHT ouderen , het begeleiden van opleidelingen en het deels outreachende werk....

  Pro Persona

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank