Dialyseverpleegkundige i.o. bij Ziekenhuis Groep Twente

Baan gegevens

 • Bedrijf: Twente
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 22-01-2021
 • Werkniveau: MBO, HBO, Universitair
 • Werkervaring: 1 t/m 10 jaar ervaring of meer
 • Dienstverband: Vast contract, Detachering/Interim, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

De gespecialiseerde afdeling in dialyse van ZGT is op zoek naar een Dialyseverpleegkundige in opleiding

Functie omschrijving
Een HBO opgeleide verpleegkundige die toe is aan een volgende uitdaging. Noodzakelijk is een grote affiniteit met het medisch technisch handelen om opgeleid te worden tot een verpleegkundige die zelfstandig een complexe behandeling kan geven aan patiënten met chronisch nierfalen. Door het intensieve en frequente patiëntencontact kun je in deze functie echt het verschil maken.

De gespecialiseerde opleiding tot dialyse verpleegkundige duurt 15 maanden. Start van de opleiding zal in april 2021 zijn. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt gegeven door het opleidingsinstituut Wenckebach van het UMCG. Tijdens je opleiding tot dialyseverpleegkundige voer je de voorkomende nierfunctie vervangende therapieën uit zowel in een chronische als acute setting. Met een steeds groter wordende verantwoordelijkheid passend bij het niveau van je opleiding. Je werkt samen in een multidisciplinair team van nefrologen, verpleegkundig specialisten, dialyse verpleegkundigen, zorgassistenten, diëtisten, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers en secretaresses.


Functievereisten
Je beschikt over een diploma HBO-V verpleegkundige en hebt minimaal een jaar ziekenhuiservaring als verpleegkundige. Je hebt affiniteit met de patiëntencategorie. Je kunt zowel zelfstandig als binnen een team werken, waarbij je reflecteert op je eigen handelen. Je bent flexibel, deskundig en gastvrij.

Je beschikt over een rijbewijs zodat je op beide locaties inzetbaar bent. Tevens werken we op de dialyse met bereikbaarheidsdiensten. Hiervoor is het noodzakelijk dat je binnen 30 minuten op de afdeling kunt zijn.Aanbod

 • Een uitdagende leeromgeving met doorgroeimogelijkheden binnen de afdeling.
 • De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van de opleiding. Het aantal uren bedraagt minimaal 32 uur (88,89%) gemiddeld per week. De intentie is om je na afronden van de opleiding een vast contract te bieden.
 • Je salaris is ingedeeld in FWG 50 en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal € ,= (50-0) en maximaal € ,= (50-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
 • Na diplomering is jouw salaris ingedeeld in FWG 55 en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal € ,= (55-0) en maximaal € ,= (55-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
 • De CAO Ziekenhuizen is van toepassing.
 • Voorwaarde voor aanstelling is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.


Bedrijfsprofiel Ziekenhuis Groep Twente
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT heeft een topklinische ambitie en draagt bij aan betere zorg door continue te werken aan verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Op onze moderne HKZ gecertificeerde afdeling worden patiënten behandeld met nierfunctie vervangende therapie: haemodialyse en peritoneaal dialyse. Met verschillende achtergronden en leeftijden. Daarnaast worden patiënten in de pré dialysefase uitgebreid begeleid om een weloverwogen keuze te maken voor een nierfunctievervangende therapie. De verpleegkundigen op de dialyseafdeling zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren, initiëren en coördineren van verpleegkundige zorg, gericht op patiënten die worden behandeld met nierfunctie vervangende therapie of voorbereid op een transplantatie. Binnen de afdeling zijn diverse werkgroepen actief nl. vaattoegang, kwaliteit en veiligheid, scholing en applicatiebeheer.

Gemiddeld worden er 120 patiënten per week behandeld met hemodialyse of peritoneaaldialyse. De behandeling wordt aangeboden op twee locaties, te weten ZGT Almelo en ZGT Hengelo. De afdeling in Almelo telt 28 dialysestations, de afdeling in Hengelo telt 13 dialysestations. Op beide afdelingen wordt gewerkt volgens een systeem van Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige. Zorgassistenten verlenen ondersteunende taken aan verpleegkundigen. De afdeling is 7 dagen per week open, buiten kantooruren werken we met bereikbaarheidsdiensten. Op de afdeling werken we in dag, late en nacht diensten. Heb jij interesse in deze functie? Klik dan op solliciteren voor een baan bij Ziekenhuis Groep Twente!

Meer vacatures in Twente vind je op

Gestelde eisen

Voor de volledige vacature klik op de sollicitatiebutton. Je wordt doorgestuurd naar een externe website.

Uren

Voor de volledige vacature klik op de sollicitatiebutton. Je wordt doorgestuurd naar een externe website.

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Radiodiagnostisch Laborant op Sint Maarten

  Vandaag geplaatst door TMI

  Voor het ziekenhuis op Sint Maarten zijn wij per direct op zoek naar een radiodiagnostisch laborant met MRI ervaring die het team wil komen versterken. Het betreft een korte periode vanaf 1 maand, voorkeur gaat uit naar langer. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan horen wij het graag!Waar ga je werken op Sint Maarten?Sint Maarten heeft een oppervlakte van 87 km2 en is onderverdeeld in een Frans en Nederlands deel. Er wonen circa 75.000 inwoners op het eiland. Er wordt wel Nederlands gesproken en...

  TMI
 • Pacemakertechnicus in Amsterdam

  Vandaag geplaatst door TMI

  Voor een organisatie die zich richt op hart- en vaatziekten in Amsterdam zijn wij per direct op zoek naar een pacemakertechnicus voor 4 tot 8 uur per week. Het betreft een functie die kan worden ingevuld op basis van detachering of zzp. Heb jij tijd om naast je huidige baan aan de slag te gaan als pacemakertechnicus? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.Jouw taken als pacemakertechnicusAls pacemakertechnicus houd je je bezig met de volgende vier punten:...

  TMI
 • OK-assistent in Nijmegen

  Vandaag geplaatst door TMI

  Ben jij een ervaren OK-assistent en op zoek naar een nieuwe uitdaging in de omgeving van Nijmegen?  Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Het betreft een functie voor 24 tot 36 uur per week.Waar kom je te werken?Je komt te werken op de afdeling Cardio-thoracale Chirurgie van het ziekenhuis. De afdeling richt zich op de chirurgische behandeling van hart- en longziekten. Op de afdelingen worden patiënten met een niet-aangeboren hartafwijking en longchirurgische patiënten...

  TMI
 • Meldkamercentralist in diverse regio’s

  Vandaag geplaatst door TMI

  Lijkt het jou leuk om in verschillende omgevingen te werken? Met verschillende werkwijzen, arbeidsculturen en mensen te maken krijgen? Ben je daarnaast flexibel en heb je een afgeronde opleiding tot Meldkamercentralist + SOSA diploma en ben je bekend met de NTS en Proq&a systemen? Dan zoeken wij jou!Om in aanmerking te komen voor deze vacature, dien je in het bezit te zijn van een SOSA-diploma. Ervaring met NTS is een harde eis. Bij voorkeur heb je ook kennis van Proq&a.Werken als...

  TMI
 • KNF/Vaatlaborant in Friesland

  Vandaag geplaatst door TMI

  Voor een ziekenhuis in Friesland zijn we op zoek naar een KNF laborant en een vaatlaborant, een combinatie is ook zeker mogelijk. Voor de KNF laborant zoeken wij iemand voor 32-40 uur en voor de functie vaatlaborant 16 uur. Heb jij interesse en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.Waar ga je werken?Als KNF laborant werk je op de Klinische Neuro Fysiologie (KNF). Dit is een onderzoeksafdeling die onder de polikliniek...

  TMI

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank