Arts veiligheid lichaamsmateriaal

Baan gegevens

 • Bedrijf: Bureau TRIP
 • Plaats: Leiden
 • Plaatsingsdatum: 25-01-2023
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Een interessante en brede medische functie waarin je met veel zelfstandigheid en vrijheid om je werk op jouw manier in te vullen écht een verschil maakt in de gezondheidszorg. Zo kunnen we je baan als arts veiligheid lichaamsmateriaal gerust omschrijven. Je hebt een belangrijke rol in het monitoren van incidenten en bijwerkingen in de hele transplantatieketen van menselijk lichaamsmateriaal en op het vlak van bloedtransfusies die centraal bij ons gemeld worden door alle ziekenhuizen en organisaties in de gezondheidszorg waarmee we op dit terrein samenwerken.

Je gaat met de melders in gesprek over de medische casuïstiek rond patiënten en donors, analyseert het incident of de procesgegevens die je hebt ontvangen en je stelt samen met de melders de oorzaak en ernst van de incidenten vast. Vervolgens rapporteer je over je bevindingen en beoordeel je alle verzamelde data op trends en verbanden. Van daaruit doe je aanbevelingen voor verbeteringen op het gebied van donaties en de toepassing van lichaamsmateriaal. Mede dankzij jou kunnen toekomstige donors en patiënten erop rekenen dat hun transplantatie of transfusie nog veiliger verloopt.

Wat je functie verder zo interessant maakt?

 • Je publiceert rapporten, wetenschappelijke artikelen en voorlichtingsmateriaal op het gebied van veiligheid van lichaamsmateriaal ook wel hemo- en biovigilantie genaamd.
 • Je verzorgt opleidingen en houdt presentaties over veiligheid in de donatie- en transplantatiezorg.
 • Je vertegenwoordigt Stichting TRIP binnen ons hele netwerk, waarbij je onder meer werkt aan bewustwording rond het belang van verbeterde veiligheid tijdens transplantaties en transfusies en in het hele proces eromheen.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan zorgprofessionals, overheden, bloed- en weefselbanken, laboratoria en wetenschappers die betrokken zijn bij de ketens van transfusie en transplantatie van menselijk lichaamsmateriaal.
 • Je werkt nationaal en in Europees verband mee aan de uitwerking van wetgeving en richtlijnen op het terrein van donaties, transplantaties en transfusies
 • Je onderhoudt een uitgebreid (internationaal) netwerk van relaties en participeert in samenwerkingsverbanden om de veiligheid en kwaliteit van klinische toepassing van menselijk lichaamsmateriaal te bevorderen.

Gestelde eisen

Concreet bijdragen aan verbeteringen in de gezondheidszorg, dat geeft jou energie. Dit doe je door je medisch inzicht, analytische vaardigheden en je goede gevoel voor taal, en cijfers in te zetten voor nog veiligere transfusies en transplantaties. Daarbij schakel je soepel met uiteenlopende professionals, zowel nationaal als in Europees verband. En met veel tact neem je anderen mee in jouw bevindingen en ideeën. Bovendien ben je met je prettige persoonlijkheid een goede vertegenwoordiger van onze organisatie in de samenwerkingsverbanden die we hebben.

Daarnaast vragen we het volgende van je:

 • Je bent een arts of specialist met een brede maatschappelijke oriëntatie.
 • Je hebt klinische ervaring en zet deze indirect in.
 • Je hebt kennis van of belangstelling voor epidemiologie, kwaliteitsmanagement en veiligheidskunde.
 • Je bent op de hoogte van wet- en regelgeving en vertrouwd met richtlijnontwikkeling in de zorg.
 • Je bent handig met gangbare softwaretoepassingen en vertrouwd met dataverwerking.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels.

Uren

32-36

Salaris

minimaal € 4.620,--, maximaal € 6.887,-- bruto bij een fulltime dienstverband

Meer informatie

Als arts veiligheid lichaamsmateriaal maak je deel uit van het leuke team van Stichting Trip dat in totaal uit zeven professionals bestaat. Samen dragen we bij aan de veiligheid van donatie, transfusie en transplantatie van bloed, weefsels en cellen. Daarbij is ook de veiligheid voor de donoren van deze lichaamsmaterialen een belangrijk aandachtsgebied.

We zijn een gedreven en hecht team met een wetenschappelijke en internationale inslag waarin iedereen vanuit een eigen expertise en taakgebied werkt aan onze belangrijke opgave. De sfeer bij ons is informeel, we praten dagelijks bij de koffie elkaar bij en we doen regelmatig samen een drankje of organiseren een andere gezellige activiteit.

Je werkt in Leiden op steenworp afstand van het centraal station in een klein kantoor dat we met elkaar runnen. We vinden het vanzelfsprekend dat we zelf de vaatwasser uitruimen of de koffiemachine bijvullen. Dit zegt direct alles over de sfeer van onze werkomgeving, de praktische manier waarop we samenwerken en de onderlinge teamgeest. Je persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk. Naast een gericht inwerktraject bieden we je daarom mogelijkheden voor een brede opleiding, het participeren in onderzoek en (inter)nationaal congresbezoek.

Je functie is ingeschaald in FWG 70, minimaal € 4.620,--, maximaal € 6.887,-- bij een fulltime dienstverband, van de cao ziekenhuizen. We gaan uit van een dienstverband van minimaal 32 uur per week. Beperkt thuiswerken behoort tot de mogelijkheden en je hebt veel ruimte en vrijheid om je functie op jouw manier in te vullen.

Over Stichting TRIP
Transfusie- en transplantatiereacties in patiënten, daar staat de afkorting TRIP voor. Als stichting bestaan we nu bijna 25 jaar en zijn we hét centrale meldpunt in Nederland voor incidenten en complicaties bij transfusies en transplantaties. We worden gefinancierd door de overheid en door verschillende organisaties in de gezondheidszorg. Met ons team onderhouden we nauwe banden met alle Nederlandse ziekenhuizen, klinieken en weefselinstellingen. We ontvangen van hen meldingen over voorvallen en bijwerkingen met menselijk lichaamsmateriaal.

We onderzoeken wat de oorzaak is van deze incidenten en hoe je die met inzet van alle betrokkenen kan voorkomen. Bevindingen en aanbevelingen dragen we uit in onze jaarverslagen en publicaties, maar ook tijdens symposia, trainingen en workshops. Hierbij werken we nauw samen met universiteiten, Sanquin, weefselbanken, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Europese Unie, de Raad van Europa en vigilantieorganisaties in het buitenland.

Op het gebied van de donatie en transplantatie en transfusie van lichaamsmaterialen vinden belangrijke ontwikkelingen plaats zoals nieuwe celtherapieën, implementatie van vernieuwde wetgeving, en toepassing van grote databases. In dit dynamische en zich uitbreidende veld hebben we versterking door jou als arts veiligheid lichaamsmateriaal hard nodig.

Solliciteer nu en word onze nieuwe collega

Wil jij als arts dagelijks bijdragen aan de veiligheid van transfusies en transplantaties? Stuur dan je cv en sollicitatiebrief naar prof. dr. J.J. (Jaap Jan) Zwaginga, directeur TRIP, via info@tripnet.nl. Heb je eerst nog vragen over de functie? Neem dan via ons secretariaat contact op met Jaap Jan en bel
071 – 303 15 40. Solliciteren kan tot 20-02-2023. Goed om te weten: een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Informatie over Bureau TRIP

Stichting TRIP, nationaal bureau voor hemo- en biovigilantie is verantwoordelijk voor het registreren en analyseren van bijwerkingen en voorvallen die ontstaan bij het gebruik van humaan lichaamsmateriaal: bloed, weefsel en cellen en het doen van aanbevelingen voor berbetering. Door wetenschappelijk onderzoek, projecten en (inter)nationale......
Lees meer over Bureau TRIP

Bureau TRIP
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Gastvrouw/heer in de zorg

  Toegevoegd op 01-12-2023 door Bring at Work

  Voor onze opdrachtgever in Dordrecht zijn we op zoek naar Gastvrouwen en Heren voor onze flexibele pool, en we willen graag dat je direct aan boord komt.Als Gastvrouw of heer ga je aan de slag op een van onze diverse locaties. Samen met je collega's voer je werkzaamheden uit op het gebied van voeding en huishouding en begeleid je deelnemers hierbij.Je dekt de tafels, regelt de koffie en thee rondes. Je besteld de boodschappen voor de afdeling en voert werkzaamheden uit op het gebied van...

  Bring at Work
 • Begeleider - Terneuzen

  Toegevoegd op 30-11-2023 door Bring at Work

  Als Begeleider help je mensen naar een zelfstandig leven en het behalen van hun persoonlijke doel. Je motiveert en stimuleert mensen om zo veel mogelijk op te pakken in hun leven. Je gaat door waar anderen stoppen en werkt vanuit passie met impact! Ben jij de Begeleider die wij zoeken? Lees dan snel verder! Als enthousiaste Woon/Groepsbegeleider ben je toegewijd aan het ondersteunen van deelnemers bij het behalen van hun individuele doelen. Je grondhouding kenmerkt zich door respect en...

  Bring at Work
 • Helpende Plus regio Noord Holland

  Toegevoegd op 28-11-2023 door Bring at Work

  Woon jij in Noord-Holland en heb je ervaring als Helpende en/of Helpende plus? Dan zijn wij op zoek naar jou! Vanuit onze flexpool ga je aan de slag voor diverse opdrachtgevers in ons netwerk.Als Helpende niveau 2(+) word je toegewezen aan een van onze tien locaties, waar je samen met je collega's verantwoordelijk bent voor de zorg op jouw afdeling. Je krijgt een rooster op basis van je beschikbaarheid.Als Helpende en/of Helpende plus herken je jezelf in onderstaande eigenschappen:Je bent...

  Bring at Work
 • Groepsbegeleider - Hulst-duplicaat

  Toegevoegd op 22-11-2023 door Bring at Work

  Krijg jij energie van het werken met een complexe groep bewoners met diverse problematiek? Dan is dit je kans! Als Groepsbegeleider met sterke arbeidsvoorwaarden ga je aan de slag op een prachtige boerderij locatie. Je gaat werken met mensen met o.a. een licht verstandelijke beperking, narcisme, actieve verslaving of met een justitieel verleden, die om verschillende redenen ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Je zult verantwoordelijk zijn voor het begeleiden en ondersteunen van deze...

  Bring at Work
 • Teammanager Beschermd Wonen

  Toegevoegd op 10-11-2023 door Bring at Work

  Als Teammanager kom je terecht in een stabiel, enthousiast en betrokken team, bestaande uit ca. 15 medewerkers in de functie van nachtwaker, verpleegkundige, groepsbegeleider en woonbegeleiders. Je komt terecht op een beschermde woonvorm in Dordrecht. Jouw rol als Teammanager is om de uitvoering van de dagdagelijkse werkzaamheden te controleren en je motiveert en coacht medewerkers waar nodig. Je hebt hiernaast regelmatig contact met bewonersorganisaties, gemeenten en...

  Bring at Work

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank