Senior begeleider / sociotherapeut

Baan gegevens

 • Bedrijf: Pro Persona
 • Plaats: Lunteren
 • Plaatsingsdatum: 16-10-2020
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Ben jij een ervaren senior begeleider of senior verpleegkundige en wil jij aan de slag als sociotherapeut in ons Centrum voor Psychotherapie te Lunteren?
Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als sociotherapeut werk je nauw samen met je collega’s en het multidisciplinaire behandelteam. Je levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het creëren van een gunstig behandel- en leefklimaat. Naast het begeleiden van sessies in de kleine behandelgroep (8 á 9 cliënten) onder andere gericht op maatschappelijke oriëntatie, behoort het werken in het dag- en avond/nacht leefmilieu tot de kern van de functie. Jij hebt ervaring met het werken in een therapeutisch leefomgeving en weet de rust te bewaren door jouw hartelijke persoonlijkheid en professionele werkwijze.

Waar ga je werken?
Het bovenregionale Centrum voor Psychotherapie biedt een specialistische psychotherapeutische klinische- en dagklinische behandeling voor volwassen cliënten met een persoonlijkheidsstoornis, in een therapeutisch behandelmilieu. Het Centrum voor Psychotherapie heeft twee locaties, in Lunteren en Nijmegen.
Onze cliënten volgen na een intakeprocedure, een behandelprogramma van 34-36 weken, bestaande uit onder andere groepspsychotherapieën, sociotherapie, vaktherapieën, systeemtherapie en waar nodig farmacotherapie. Er wordt veel aandacht besteed aan een samenhangend behandelmilieu. Er zijn twee clusters; het psychodynamische- en het schemagericht cluster, en ieder cluster bestaat uit 45 behandelplaatsen. De clusters hebben 5 behandelgroepen die in intensiteit variëren van een tweedaagse behandeling overdag, tot groepen waarin onze cliënten gedurende 4 dagen en nachten aanwezig zijn op ons centrum. In de weekenden is het centrum gesloten.
De vacature betreft het schematherapiecluster in Lunteren. Schematherapie vindt plaats binnen de milieutherapie en het model van samenhangend behandelen (volgens de methodische stroming van de Schematherapie van Farrell & Shaw), wat de basis vormt van onze behandeling. Ons multidisciplinaire team zorgt voor een klimaat van veiligheid waarbinnen cliënten kunnen experimenteren en groeien. Professionaliteit, samenwerking en samenhang zijn de kernbegrippen binnen ons team.

Gestelde eisen

 Wat vragen we van jou?
• HBO verpleegkunde;
• je hebt werkervaring in een (deeltijd)klinische behandelsetting;
• je kunt methodisch werken en bent creatief in het oplossen van problemen;
• je hebt een aanvullende opleiding en ervaring in zowel het werken met groepen als begeleiden van individuele cliënten en bent bekend met schematherapie;
• je bent creatief en flexibel in denken en handelen;
• je kunt beleidsmatig en innovatief denken en handelen;
• volgens rooster kun je worden ingedeeld voor een avond/nachtdienst, waarin je als enige (samen met cliënten) aanwezig bent op het terrein.

Uren

24 - 36 uur per week

Meer informatie

 Wij bieden
• Een dienstverband van 24 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd.
• De functie is ingeschaald in FWG 50 ( € 2154,- tot € 3571,-). Conform CAO GGZ.
• Een meerkeuzesysteem in arbeidsvoorwaarden; hiermee kun je je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen. Zo bieden wij regelingen voor bijvoorbeeld aanvullend pensioen, bedrijfsfitness, studie, opleiding of bijscholingsmogelijkheden, een computer voor privégebruik, of elektrische fiets.
• Abonnement op Cultuur Werkt!
• Toegang tot onze GGZ-Elearning academie, waarin diverse cursussen tot jouw beschikking zijn.
• Een prettige en collegiale werkomgeving waarin wij onze medewerkers stimuleren om zich te ontplooien en de samenwerking met collega's en collega-instellingen op te zoeken. Wij gaan graag met onze medewerkers in dialoog en staan open voor ideeën en feedback.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Saskia Daemen, zorgmanager, (0318) 57 21 41.

Procedure
De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.
N.B. je krijgt altijd een reactie op je sollicitatie! Controleer regelmatig je spambox. Het kan helaas voorkomen dat onze mail daarin terecht komt.

Informatie over Pro Persona

Pro Persona geestelijke gezondheidszorg, is een organisatie met vestigingen in dertien gemeenten in drie provincies. Wij bieden geestelijke gezondheidszorg aan jeugdigen, volwassenen en ouderen met psychische problemen. Wij behandelen ambulant, in deeltijd en klinisch. Ook kan er sprake zijn van een intensieve behandeling in de thuissituatie. De......
Lees meer over Pro Persona

Pro Persona
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Psychiater | FACT | Arnhem

  Vandaag geplaatst door Pro Persona

  Een teamplayer en netwerker die van een uitdaging houdt! Wat ga je doen? Als psychiater Fact Pro Persona Arnhem maak je deel uit van een multidisciplinair behandelteam, bestaande uit een psychiater, psycholoog, sociaal psychiatrische verpleegkundigen, ambulant verpleegkundigen, maatschappelijk werkende en een ervaringsdeskundige. Pro Persona Arnhem heeft vier FACT teams, die met name psychotische stoornissen behandelen en elk aan een bepaald deel van de regio zijn gekoppeld. Daarnaast is...

  Pro Persona
 • Junior Onderzoeker |PhD student | promovendus| Nijmegen

  Vandaag geplaatst door Pro Persona

   Wij zoeken een enthousiaste PhD student/promovendus met affiniteit voor de aandoening depressie om een wetenschappelijk onderzoek op te zetten en uit te voeren. Je werkt binnen een hoog-specialistisch TOPGGZ centrum. Het is eventueel mogelijk deze onderzoeksfunctie met een functie als master psycholoog (basispsycholoog) binnen het TOPGGZ centrum te combineren. Dit project betreft dan ook een nauwe samenwerking tussen het TOPGGz Expertisecentrum Depressie van Pro Persona, Radboudumc...

  Pro Persona
 • GZ psycholoog/Orthopedagoog-Generalist

  Gisteren geplaatst door Altrecht

  Wat ga je doen Als GZ-psycholoog speel je een belangrijke rol, in de behandeling van onze patiënten. Binnen een multidisciplinair team houdt je je bezig met intakes, het opstellen van behandelplannen en psychodiagnostisch onderzoek. Daarnaast voer je individuele en/of groepsbehandelingen uit.Naast jouw rol in behandeling en onderzoek vinden wij ook jouw mening over de ontwikkeling van het behandelbeleid en de kwaliteit van zorg belangrijk. Om de zorg aan onze patiënten te blijven verbeteren...

  Stichting Altrecht
 • ANIOS

  Gisteren geplaatst door Altrecht

  Wat ga je doen?Als ANIOS ben je samen met het behandelteam verantwoordelijk voor onze patiënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken. Centraal staat daarbij het terugdringen van dwang en drang en aandacht gericht op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. Contact met patiënt, naastbetrokkenen en ambulante collega's vormen de basis van ons handelen; zorgafstemming met alle partijen is essentieel. Door te kijken en luisteren naar het hele verhaal van de patiënt, met alle...

  Stichting Altrecht
 • Basispsycholoog Kind en Jeugd

  Toegevoegd op 27-11-2020 door Altrecht

  Wat ga je doen? Als basispsycholoog maak je deel uit van een multidisciplinair team, waarin iedereen vanuit zijn expertise bijdraagt aan een gezamenlijk doel: goede zorg voor onze patiënten.Als basispsycholoog houdt je je bezig met intakes, psychodiagnostiek en zorgcoördinatie. Daarnaast voer je individuele en/of groepsbehandelingen uit. Je bespreekt je casuïstiek binnen een multidisciplinair overleg met jouw collega's.In je werk kijk en luister je naar het hele verhaal van het kind en...

  Stichting Altrecht

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank