GZ psycholoog / Behandelcoördinator (Nijmegen)

Baan gegevens

 • Bedrijf: Pro Persona
 • Plaats: Nijmegen
 • Plaatsingsdatum: 11-08-2020
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Samen verantwoordelijk voor veiligheid en herstel! Wil jij een bijdrage leveren aan het verkleinen van de kans dat een patiënt opnieuw een delict pleegt? En zie je er een uitdaging in om de balans tussen behandelen en beveiligen zo vorm te geven dat een patiënt op verantwoorde wijze terug kan keren naar de samenleving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als behandelcoördinator ben je verantwoordelijk voor het aansturen en het coördineren van de behandelingen van ongeveer 22 patiënten. Hiermee heb je als regiebehandelaar een spilfunctie in de behandelkliniek Nijmegen. Je stippelt het behandelbeleid uit van de TBS- gestelde, zit behandelbesprekingen voor en je vervult een aansturende en coördinerende rol richting alle disciplines die betrokken zijn bij het behandelproces. In nauwe samenwerking met het multidisciplinaire behandelteam, draag je zorg voor maatwerk, gericht op het verlagen van het maatschappelijk risico, het bevorderen van de terugkeer van de patiënt in de maatschappij en het verbeteren van de kwaliteit van leven.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de externe rapportages ten behoeve van het verkrijgen van verlof of verlenging van de TBS, welke je met ondersteuning van een assistent schrijft, en vertegenwoordig je de kliniek als getuige-deskundige in de rechtbank.
Op jouw afdeling werk je duaal samen met de zorgmanager, die de verantwoordelijkheid draagt voor de bedrijfsvoering van de afdeling en het team sociotherapeuten.

Waar ga je werken?

De Pompestichting is een particuliere stichting voor forensische psychiatrie. De stichting biedt hoog gespecialiseerde zorg aan mensen met psychiatrische problemen die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. De Pompestichting is onderdeel van de Pro Persona Groep en bestaat uit behandelkliniek Nijmegen, de langdurige forensische psychiatrische zorg (LFPZ), forensisch psychiatrische afdeling (FPA) Kompas en poliklinieken voor ambulante forensisch psychiatrische behandeling (Kairos). Ook hebben we een eigen onderzoeksafdeling en een expertise centrum.
De inspanningen van de Pompestichting zijn gericht op het veiliger maken van de samenleving door patiënten de meest optimale zorg te bieden. Continue inschatting van de risico's op herhaling, oftewel delict preventie, vormt in het gehele (behandel)proces een essentieel onderdeel. Hiermee heeft de Pompestichting een belangrijke opdracht in het vinden van de balans tussen veiligheid voor de samenleving en een nieuwe kans voor de patiënt.
In de behandelkliniek Nijmegen is de zorg specifiek gericht op patiënten met een TBS- maatregel. Zij krijgen behandeling gericht op het bewerken van de dynamische (veranderbare) risicofactoren en vergroten van de beschermende factoren, rekening houdend met hun individuele (on)mogelijkheden. Zo werken zij stapsgewijs toe naar een verantwoorde terugkeer naar de samenleving.

Gestelde eisen

Wat vragen we van jou?
Je hebt je opleiding tot GZ psycholoog succesvol afgerond en beschikt over de benodigde registraties. Je kunt je goed uitdrukken in woord en geschrift. Wij vinden jouw vermogen om snel te kunnen schakelen en nauwgezet te kunnen werken belangrijker dan werkervaring in de TBS. Je bent ambitieus in het neerzetten van kwaliteit van werken en wil je kennis én intuïtie inzetten en vertalen naar de juiste handelswijze voor onze doelgroep. Je bent een teamworker en kent je professionele grenzen. Het op laagdrempelige manier kunnen maken van contact is een belangrijke vaardigheid. Je hebt affiniteit met ingewikkelde casuïstiek en schrikt er niet van terug om risico’s in te schatten en benodigde maatregelen te nemen.

Uren

32-36 uur per week

Meer informatie

Wij bieden
We bieden jou een dienstverband van 32 - 36 uur per week voor onbepaalde tijd, met een salaris in FWG 65 (€3465,00 - €5439,00) per maand bij een 36-urige werkweek). Er is een aanvullende toeslag van toepassing vanwege het bijzondere karakter van de functie van behandelcoördinator.
Er zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden: vakantietoeslag (8%), een reiskostenvergoeding, 23 vakantiedagen bij fulltime dienstverband, pensioen bij PFZW, korting op een ziektekostenverzekering bij IZZ en een eindejaarsuitkering/13e maand (8,33%). Ook zijn er mogelijkheden voor bijscholing, fietsregeling, sportabonnement en pc-privé.

Wij zorgen voor een uitgebreid inwerkprogramma. Er is wekelijks intercollegiaal overleg, waarin uitgebreid casuïstiek besproken wordt. Je werkt met leuke en veerkrachtige teams, die samen ingewikkelde en uitdagende vraagstukken aan gaan. Gezamenlijk werk je aan het verbeteren van kwaliteit, met humor, aandacht en zorg voor elkaar. Je voert je werkzaamheden uit tijdens kantooruren. De precieze dagen stemmen we in overleg af.

Meer weten?

Neem voor informatie contact op met Sharon Gaab, clustermanager patientenzorg 06 31 76 71 70

Heb je interesse, maar twijfel je nog? We organiseren regelmatig een meet & greet, maar ook een meeloopdag behoort tot de mogelijkheden.

Alvast een kijkje nemen in onze kliniek?

https://www.nu.nl/273660/video/zo-ziet-een-tbs-kliniek-er-van-binnen-uit.html

Procedure

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

Informatie over Pro Persona

Pro Persona geestelijke gezondheidszorg, is een organisatie met vestigingen in dertien gemeenten in drie provincies. Wij bieden geestelijke gezondheidszorg aan jeugdigen, volwassenen en ouderen met psychische problemen. Wij behandelen ambulant, in deeltijd en klinisch. Ook kan er sprake zijn van een intensieve behandeling in de thuissituatie. De......
Lees meer over Pro Persona

Pro Persona
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • GZ- psycholoog Arnhem

  Toegevoegd op 14-09-2020 door Pro Persona

   Heb jij de nodige doorzettingskracht en creativiteit en wil jij: • Diagnostiek en behandelbeleid bepalen, uitvoeren en bewaken; • Met andere professionals behandelaanbod verbeteren en ontwikkelen; • Kennis en kunde delen en leren van anderen? Dan ben jij wellicht onze nieuwe collega! Wat ga je doen? Binnen onze planbare poliklinische GGZ behandeling (specialistische en basis GGZ) bij Pro Persona de Braamberg zijn we volop bezig om plannen te maken om behandeling...

  Pro Persona
 • GZ-Psycholoog – Ambulante zorg – 32-36 uur – Regio Rotterdam

  Toegevoegd op 14-09-2020 door LEKZ

  Als GZ-Psycholoog – Ambulante zorg maak jij het verschil voor jouw cliënten! Je bent als GZ-Psycholoog – Ambulante zorg veel buiten de deur en weinig op kantoor te vinden. Je werkt met volwassenen met multiproblematiek. Denk hierbij aan psychiatrische- en verslavingsstoornissen, maar ook een stukje sociaal problematiek komt hierbij kijken. Het gaat dus niet om enkelvoudige depressie. Jouw taken Jij als GZ-Psycholoog durft met je voeten in de modder te staan en houdt niet van binnen de...

  Lekz
 • GZ-Psycholoog – Ambulante zorg – 32-36 uur – Regio Bergen op Zoom

  Toegevoegd op 14-09-2020 door LEKZ

  Als GZ-Psycholoog – Ambulante zorg maak jij het verschil voor jouw cliënten! Je bent als GZ-Psycholoog – Ambulante zorg veel buiten de deur en weinig op kantoor te vinden. Je werkt met volwassenen met multiproblematiek. Denk hierbij aan psychiatrische- en verslavingsstoornissen, maar ook een stukje sociaal problematiek komt hierbij kijken. Het gaat dus niet om enkelvoudige depressie. Jouw taken Jij als GZ-Psycholoog durft met je voeten in de modder te staan en houdt niet van binnen de...

  Lekz
 • Behandelcoördinator/ GZ-psycholoog LFPZ Zeeland

  Toegevoegd op 08-09-2020 door Pro Persona

  Samen verantwoordelijk voor veiligheid en herstel. Binnen de LFPZ staat Kwaliteit van Leven daarbij centraal. Wil jij hieraan een bijdrage leveren en zie je de uitdaging, dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? Als behandelcoördinator ben je verantwoordelijk voor het aansturen en coördineren van de behandeling enerzijds en kwaliteit van leven van ongeveer 22 patiënten anderzijds. Dit vraagt om een gestructureerde aanpak van je werk, dat in grote lijnen uit drie...

  Pro Persona
 • GZ-psycholoog Basis GGZ Ede/Veenendaal

  Toegevoegd op 08-09-2020 door Pro Persona

  Wat ga je doen? Als GZ psycholoog binnen de BGGZ ben je regiebehandelaar en behandel je samen met collega’s cliënten vanuit een generalistisch visie en gefocust op een kortdurend behandeling. Samen met de cliënt bepaal je aan de hand van de hulpvraag de focus, het type- en de vorm van de behandeling. Daarnaast geef je werkbegeleiding. Je draagt actief de generalistische visie uit en onderhoudt een warm contact met POH-GGZ, huisartsen en collega’s. Je werkt nauw samen...

  Pro Persona

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank