GZ-psycholoog Behandelkliniek Nijmegen

Baan gegevens

 • Bedrijf: Pro Persona
 • Plaats: Nijmegen
 • Plaatsingsdatum: 01-07-2020
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Samen verantwoordelijk voor veiligheid en herstel!
Wil jij een bijdrage leveren aan het verkleinen van de kans dat een patiënt opnieuw een delict pleegt? Ben je nieuwsgierig naar wat de onderliggende oorzaken zijn voor delictgedrag en wil je dit met patiënten uitzoeken? En zie je er een uitdaging in om patiënten te helpen om in de toekomst delictgedrag te voorkomen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als GZ-psycholoog behandel je patiënten gericht op het verminderen van risicofactoren die leiden tot delictgedrag. Je analyseert samen met de patiënt het gedrag dat tot problematische situaties heeft geleid en verwoord jullie bevindingen in onder andere een delictanalyse. Ook lever je een bijdrage aan de individuele diagnostiek van de patiënt middels het afnemen van PCL-r’s. Daarnaast behandel je patiënten gericht op hun individuele daderschap, waarin je een vervolg geeft aan de analyse van het probleemgedrag in het tot stand brengen van een terugvalpreventieplan.
Je zorgt voor rapportages over je behandelgesprekken en levert een schriftelijke en mondelinge bijdrage voor de behandelplanbesprekingen. Je overlegt regelmatig met de behandelcoördinator (regiebehandelaar), mentoren van de afdeling en overige betrokken behandelaren.
Je maakt deel uit van het team behandelaren, waar naast de psychologische disciplines ook vaktherapeuten en vaardigheidstrainers onderdeel van zijn.

Waar ga je werken?

De Pompestichting is een stichting voor forensische psychiatrie. De stichting biedt hoog gespecialiseerde zorg aan mensen met psychiatrische problemen die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. De Pompestichting is onderdeel van de Pro Persona Groep en bestaat uit behandelkliniek Nijmegen, de langdurige forensische psychiatrische zorg (LFPZ), forensisch psychiatrische afdeling (FPA) Kompas en poliklinieken voor ambulante forensisch psychiatrische behandeling (Kairos). Ook hebben we een eigen onderzoeksafdeling en een expertise centrum.
De inspanningen van de Pompestichting zijn gericht op het veiliger maken van de samenleving door patiënten de meest optimale zorg te bieden. Continue inschatting van de risico's op herhaling, oftewel delict preventie, vormt in het gehele (behandel)proces een essentieel onderdeel. Hiermee heeft de Pompestichting een belangrijke opdracht in het vinden van de balans tussen veiligheid voor de samenleving en een nieuwe kans voor de patiënt.
In de behandelkliniek Nijmegen is de zorg specifiek gericht op patiënten met een TBS- maatregel. Zij krijgen behandeling gericht op het bewerken van de dynamische (veranderbare) risicofactoren en vergroten van de beschermende factoren, rekening houdend met hun individuele (on)mogelijkheden. Zo werken zij stapsgewijs toe naar een verantwoorde terugkeer naar de samenleving.

Gestelde eisen

Wat vragen we van jou?

Je hebt je opleiding tot GZ psycholoog succesvol afgerond en beschikt over de benodigde registraties. Je kunt je goed uitdrukken in woord en geschrift. Wij vinden jouw vermogen om snel te kunnen schakelen en nauwgezet te kunnen werken belangrijker dan werkervaring in de TBS. Je bent ambitieus in het neerzetten van kwaliteit van werken en wil je kennis én intuïtie inzetten en vertalen naar de juiste handelswijze voor onze doelgroep. Je bent een teamworker en kent je professionele grenzen. Het op laagdrempelige manier kunnen maken van contact is een belangrijke vaardigheid. Je hebt affiniteit met ingewikkelde casuïstiek en schrikt er niet van terug om risico’s in te schatten en benodigde maatregelen te nemen.
Respect voor de ander staat voorop. Voor alle medewerkers van Kairos geldt dat we van je verwachten dat je in staat moet zijn om onbevooroordeeld de behandelkamer in te stappen.

Uren

32-36 uur per week

Meer informatie

Wij bieden

We bieden jou een dienstverband van 32 - 36 uur per week voor bepaalde tijd, met een salaris in FWG 65 (minimaal €3364 en maximaal €5280 bruto per maand bij een 36-urige werkweek).
Er zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden: vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding, 23 vakantiedagen bij fulltime dienstverband, pensioen bij PFZW, korting op een ziektekostenverzekering bij IZZ en een eindejaarsuitkering/13e maand. Ook zijn er mogelijkheden voor bijscholing, fietsregeling, sportabonnement en pc-privé.

Wij zorgen voor een uitgebreid inwerkprogramma. Je werkt met leuke en veerkrachtige teams, die samen ingewikkelde en uitdagende vraagstukken aan gaan. Gezamenlijk werk je aan het verbeteren van kwaliteit, met humor, aandacht en zorg voor elkaar. Je voert je werkzaamheden uit tijdens kantooruren. De precieze dagen stemmen we in overleg af.

Meer weten?

Neem voor informatie contact op met Sharon Gaab, clustermanager patiëntenzorg 06 31 76 71 70

Heb je interesse, maar twijfel je nog? We organiseren regelmatig een meet & greet, maar ook een meeloopdag behoort tot de mogelijkheden.

Alvast een kijkje nemen in onze kliniek?

https://www.nu.nl/273660/video/zo-ziet-een-tbs-kliniek-er-van-binnen-uit.html

Procedure


De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

N.B. Je krijgt altijd een reactie op je sollicitatie! Controleer regelmatig je spambox. Het kan helaas voorkomen dat onze mail daarin terechtkomt.

Informatie over Pro Persona

Pro Persona geestelijke gezondheidszorg, is een organisatie met vestigingen in dertien gemeenten in drie provincies. Wij bieden geestelijke gezondheidszorg aan jeugdigen, volwassenen en ouderen met psychische problemen. Wij behandelen ambulant, in deeltijd en klinisch. Ook kan er sprake zijn van een intensieve behandeling in de thuissituatie. De......
Lees meer over Pro Persona

Pro Persona
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Behandelcoördinator/ GZ-psycholoog LFPZ Zeeland

  Toegevoegd op 08-07-2020 door Pro Persona

  Samen verantwoordelijk voor veiligheid en herstel. Binnen de LFPZ staat Kwaliteit van Leven daarbij centraal. Wil jij hieraan een bijdrage leveren en zie je de uitdaging, dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? Als behandelcoördinator ben je verantwoordelijk voor het aansturen en coördineren van de behandeling enerzijds en kwaliteit van leven van ongeveer 22 patiënten anderzijds. Dit vraagt om een gestructureerde aanpak van je werk, dat in grote lijnen uit drie...

  Pro Persona
 • Psychiater Ouderen Tiel

  Toegevoegd op 08-07-2020 door Pro Persona

  Wat ga je doen? Als een van de drie psychiaters van de afdeling Ouderen ( ambulant en kliniek) zorg je voor diagnostiek en behandeling van ouderen met psychische stoornissen en een lithiumpoli. Afwisselend werk. Niet alleen vanwege de gevarieerde psychiatrische problematiek waarmee je te maken krijgt, maar ook vanwege de samenwerking met de kliniek, samenwerking en consultatie met en voor ketenzorgpartners,het begeleiden van opleidelingen en het deels outreachende werk: bij cliënten op...

  Pro Persona
 • GZ-psycholoog Basis GGZ Ede/Veenendaal

  Toegevoegd op 08-07-2020 door Pro Persona

  Wat ga je doen? Als GZ psycholoog binnen de BGGZ ben je regiebehandelaar en behandel je samen met collega’s cliënten vanuit een generalistisch visie en gefocust op een kortdurend behandeling. Samen met de cliënt bepaal je aan de hand van de hulpvraag de focus, het type- en de vorm van de behandeling. Daarnaast geef je werkbegeleiding. Je draagt actief de generalistische visie uit en onderhoudt een warm contact met POH-GGZ, huisartsen en collega’s. Je werkt nauw samen...

  Pro Persona
 • GZ psycholoog of Psychotherapeut of Klinisch psycholoog

  Toegevoegd op 01-07-2020 door Pro Persona

  Bij Kairos werken we graag laagdrempelig en informeel, met als belangrijkste doel het opheffen van het domino-effect: we onderzoeken, zoveel mogelijk samen met de patiënt, hoe we de keten van reacties volgend op (potentieel) delictgedrag kunnen stoppen, zodanig dat het de veiligheid van de patiënt, zijn omgeving en de samenleving ten goede komt. Wat ga je doen? Als GZ-psycholoog, Psychotherapeut of Klinisch psycholoog voer je alle voorkomende werkzaamheden als regiebehandelaar...

  Pro Persona
 • Klinisch psycholoog Kind en Jeugd, Ede

  Toegevoegd op 30-06-2020 door Pro Persona

  Wij zijn opzoek naar een enthousiaste Klinisch psycholoog voor onze afdeling Jeugd in Ede. Wat ga je doen? Als Klinisch psycholoog ben je regiebehandelaar en koersbepalend in de diagnose en behandeling van onze cliënten, zowel in de richting van de cliënt als in de richting van je collega’s in het multidisciplinaire team. we zetten je expertise graag in bij complexe problematiek. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan het opleidingsklimaat in het team, onder andere...

  Pro Persona

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank