Onderzoeksassistent

Baan gegevens

 • Bedrijf: Pro Persona
 • Plaats: Nijmegen
 • Plaatsingsdatum: 25-03-2020
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Wat ga je doen?
Wij zoeken een enthousiaste onderzoeksassistent/e voor 8 uur in de week ter ondersteuning van onderzoekswerkzaamheden binnen het SportenVersterkt onderzoek. Dit onderzoek wordt op verschillende locaties van Pro Persona, de afdeling psychiatrie van het Radboudumc en GGNet uitegvoerd. Je assisteert de onderzoekers bij de inclusie van cliënten en de coördinatie van het onderzoek. Hierdoor kom je in een multidisciplinair team te werken, bestaand uit onderzoekers, behandelaren en psychomotorische therapeuten. Daarnaast werk je o.a. met psychiatrische cliënten met depressie.

Achtergrond van het onderzoek:
Dat sporten goed voor je is, is inmiddels algemeen bekend. Maar wist je ook dat sporten een effectieve behandeling tegen depressie is? Sporten volgens een bepaald recept kan even effectief zijn in het tegengaan van depressie als medicatie of psychotherapie. Dit is bekend uit onderzoek. Alleen is sporten nog geen vast onderdeel van de behandeling van depressie in Nederland.
Er zijn namelijk nog teveel vragen onbeantwoord. Want hoe zorgen we dat mensen met een depressie gaan en blijven sporten? Vermindert sporten ook de kosten die gepaard gaan met depressie? Welke neuropsychologische effecten heeft sporten? En tot hoe lang kan sporten terugval bij depressie tegen gaan? In het Sporten Versterkt-onderzoek gaan we onder andere deze vragen beantwoorden. ZonMw heeft ons hiervoor de DoelmatigheidsOnderzoek subsidie toegekend.

Met het SportenVersterkt onderzoek zetten we sport in als extra behandeling om de effecten van de gebruikelijke behandeling te versterken. Mensen met een depressie worden verdeeld over twee groepen: een groep die de gebruikelijke behandeling krijgt en een groep die zowel de gebruikelijke behandeling als de sportbehandeling krijgt. Deelnemers zullen drie maal per week voor 45-60 minuten op gemiddelde intensiteit sporten. We meten de ernst van de depressieve klachten voor, direct na, en dan elke drie maanden tot een jaar na de behandeling. Tevens nemen we maten mee om de werkingsmechanismen van deze behandeling te onderzoeken.

Je werkzaamheden betreffen:
• Depressieve cliënten benaderen en informeren over het onderzoek;
• Het afnemen van gestructureerde klinische interviews en vragenlijsten bij cliënten (o.a. SCID-5);
• De deelname van cliënten afstemmen met behandelaren, psychomotorische therapeuten en onderzoekers;
• Beschikbaar zijn voor vragen vanuit behandelaren, deelnemers en onderzoekers;
• Participeren in samenwerkingsverbanden en overlegstructuren.

Waar ga je werken?
Pro Persona is deskundig in het behandelen van hulpvragen op het gebied van geestelijke gezondheid en forensische zorg. Wij behandelen cliënten van alle leeftijden. Dit doen we met ruim 3000 professionals zoveel mogelijk thuis, ambulant en in deeltijd. Als het niet anders kan, nemen we cliënten op in een van onze klinieken. De behandeling is altijd zo licht als mogelijk en zo zwaar als noodzakelijk.
Ons doel is om met een breed aanbod van behandelingen cliënten te helpen beter te worden of zich beter te voelen. Hierbij helpen we hen om zelf keuzes te maken die de kwaliteit van hun leven verbeteren.

Gestelde eisen

 Wat vragen we van jou?
De onderzoeksassistent/e:
- heeft een afgeronde HBO of academische opleiding, het liefst in de psychologie of medische richting;
- heeft bij voorkeur ervaring in de omgang met depressieve cliënten;
- is proactief en flexibel;
- is zorgvuldig en werkt netjes;
- heeft goede communicatieve vaardigheden;
- kan goed overzicht houden;
- heeft bij voorkeur ervaring in het uitvoeren en coördineren van (wetenschappelijk) onderzoek.

Uren

8 uur per week

Meer informatie

Wij bieden
Wij bieden een tijdelijk contract voor 8 uur per week en voor de duur van 1 jaar met ingang van 1 juni 2020 tot en met 31 mei 2021.
FWG-groep 50 (€ 2.145,00 - € 3.571,00 op fulltime basis).

Meer weten?
Voor meer informatie over het onderzoek en de functie neem contact op met Junior Onderzoeker, Michèle Schmitter via 06-25689779.

Procedure
De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

De uiterste reactiedatum is 8 april 2020.

N.B. je krijgt altijd een reactie op je sollicitatie! Controleer regelmatig je spambox. Het kan helaas voorkomen dat onze mail daarin terecht komt.

Informatie over Pro Persona

Pro Persona geestelijke gezondheidszorg, is een organisatie met vestigingen in dertien gemeenten in drie provincies. Wij bieden geestelijke gezondheidszorg aan jeugdigen, volwassenen en ouderen met psychische problemen. Wij behandelen ambulant, in deeltijd en klinisch. Ook kan er sprake zijn van een intensieve behandeling in de thuissituatie. De......
Lees meer over Pro Persona

Pro Persona
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Jeugdzorgwerker

  Vandaag geplaatst door Maandag® Breda

  Voor een grote organisatie in de regio van Breda en Den-Bosch ben ik op zoek naar een HBO jeugdzorgwerker die het verschil kan maken in een team die het advies-en meldpunt is voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Slachtoffers, daders en omstanders kunnen terecht voor advies en hulp. Als jeugdzorgwerker geef je deskundig advies via de telefoon aan iedereen die te maken heeft met geweld en kindermishandeling. Hoe zien jouw taken als jeugdzorgwerker eruit?Meldingen triëren door middel van...

  Stad Vacaturebank
 • Senior wmo-consulent

  Vandaag geplaatst door Maandag® Rotterdam

  Wil jij mensen hulp bieden om zolang mogelijk thuis te wonen? Ben jij empathisch en op zoek naar een afwisselende baan? Dan ben jij de wmo-consulent die ik zoek! Als wmo-consulent ben je de helpende hand voor hulpbehoevenden. Jij zorgt ervoor dat mensen zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Van scootmobiel tot huishoudelijke hulp of beschermd wonen, jij handelt zelfstandig aanvragen af voor (nieuwe) maatwerkvoorzieningen.  Verder ben je ook verantwoordelijk voor het behandelen van de...

  Stad Vacaturebank
 • Basisarts / Anios Ouderenzorg

  Vandaag geplaatst door Maandag® Middelpunt

  Wil jij als Anios graag je expertise laten zien binnen de ouderenzorg? Dan ben ik op zoek naar jou!Voor een opdrachtgever in de regio West-Brabant ben ik op zoek naar een ANIOS voor in de ouderenzorg. Bij deze organisatie maak je deel uit van een collegiaal multidisciplinair team en een enthousiaste medische vakgroep . Het behandelteam staat onder leiding van de directeur behandeling en begeleiding, die ook specialist ouderengeneeskunde is. De vakgroep is een goede mix van specialisten...

  Stad Vacaturebank
 • Verzorgende IG Ouderenzorg

  Vandaag geplaatst door Maandag® Middelpunt

  Bij Maandag® Middelburg zijn wij op zoek naar een topper om ons Zorg team uit te breiden. Bij Maandag® werken wij met diverse opdrachtgevers, zo krijg jij zelf ook de kans om jezelf te ontdekken waar jouw passie daadwerkelijk ligt. Als verzorgende-IG ben je op vele manieren inzetbaar op het gebied van zorg, welzijn, wonen en huishouden. In je werk staat centraal dat je elke cliënt tijdens de verzorging ondersteunt op de vlakken waarop deze cliënt dat zelf niet kan. Je stelt samen met het hele...

  Stad Vacaturebank
 • Verzorgende IG - Gehandicaptenzorg

  Vandaag geplaatst door Maandag® Middelpunt

  Bij Maandag® Middelburg zijn wij op zoek naar een topper om ons Zorg team uit te breiden. Bij Maandag® werken wij met diverse opdrachtgevers, zo krijg jij zelf ook de kans om jezelf te ontdekken waar jouw passie daadwerkelijk ligt. Als verzorgende-IG ben je op vele manieren inzetbaar op het gebied van zorg, welzijn, wonen en huishouden. In je werk staat centraal dat je elke cliënt tijdens de verzorging ondersteunt op de vlakken waarop deze dat zelf niet kan. Je stelt samen met het hele...

  Stad Vacaturebank

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank