GZ-psycholoog in opleiding tot specialist (GIOS)

Baan gegevens

 • Bedrijf: Pro Persona
 • Plaats: Wolfheze
 • Plaatsingsdatum: 19-03-2020
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Wat ga je doen?
De patiëntgebonden werkzaamheden bestaan, naast psychodiagnostiek en indicatiestelling, uit verschillende vormen van psychotherapie, specialistische psychologische behandeling en begeleiding. Naast individuele behandelingen maak je kennis met groepsgericht en systeemgericht werken. Er zijn uitgebreide mogelijkheden voor het doen van wetenschappelijk onderzoek en managementopdrachten, onder supervisie. Het wetenschappelijk onderzoek is ingebed in één van de bestaande onderzoekslijnen van Pro Persona. Nadere informatie over de onderzoekslijnen is te vinden op de internet site van Pro Persona. Verder zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan onderwijs, innovaties in de zorg en/of voorlichting.

Waar ga je werken?
Pro Persona is deskundig in het behandelen van hulpvragen op het gebied van algemene en forensische geestelijke gezondheidszorg. Wij behandelen cliënten van alle leeftijden. Dit doen we met ruim 3000 professionals, zoveel mogelijk thuis, ambulant en in deeltijd. Als het niet anders kan, nemen we cliënten op in een van onze klinieken. De behandeling is altijd zo licht als mogelijk en zo zwaar als noodzakelijk.
Ons doel is om met een breed aanbod van behandelingen cliënten te helpen beter te worden of zich beter te voelen. Hierbij helpen we hen om zelf keuzes te maken die de kwaliteit van hun leven verbeteren. In de forensische zorg geldt de extra doelstelling een bijdrage te leveren aan een veilige(r) samenleving.
Pro Persona streeft naar het leveren van excellente zorg door:
• evidence-based en methodisch te werken; uitgaande van zorgstandaarden en richtlijnen
• behandeleffect en cliënttevredenheid continu te meten en hiervan te blijven leren.
De pijlers van onze organisatie zijn:
High Performance Organisatie (HPO):
• kwaliteit van hulpverleners, ondersteuners en management;
• een open en actiegerichte cultuur;
• focus op de lange termijn en continue verbetering en vernieuwing.
Kortom: we zijn ambitieuzer dan ooit! Wil jij ook graag een actieve bijdrage leveren aan onze ambities? Aarzel dan niet en solliciteer!
De afdeling opleidingen
Pro Persona biedt jaarlijks plaatsen voor de postdoctorale beroepsopleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog, psychiater en verpleegkundig specialist. Pro Persona is wat betreft opleiden van psychologen een van de grootste GGZ instellingen van Nederland en heeft een uitstekend opleidingsklimaat: een brede patiëntenpopulatie en een breed diagnostiek- en behandelaanbod, ervaren opleiders, veel supervisoren, veel mogelijkheden voor managementopdrachten en onderzoek (binnen Pro Persona zijn diverse hoogleraren werkzaam, met verschillende onderzoeksinteresses), diverse TOP GGZ (of vergelijkbare) afdelingen. Pro Persona heeft een uitstekende mediatheek (grotendeels gedigitaliseerd) en op elke locatie goede voorzieningen voor het uitvoeren van psychologisch onderzoek. Voor de bovengenoemde opleidingen zijn binnen Pro Persona specifieke bijeenkomsten en onderling overleg georganiseerd, zodat de opleidelingen elkaar regelmatig kunnen ontmoeten op o.a. refereerbijeenkomsten. Op dit moment volgen bij ons ruim 100 personen een opleiding tot GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch (neuro-)psycholoog.
Voor 2021 heeft Pro Persona weer een aantal opleidingsplaatsen beschikbaar ten behoeve van de postdoctorale beroepsopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog in opleiding tot specialist KP (GIOS, klinisch psycholoog), voor de periode van vier jaar (volledige opleiding) of drie jaar (verkorte opleiding voor degenen die al een registratie als psychotherapeut hebben). Het gaat om de variant Volwassen en Ouderen. Het betreft een leerarbeidsovereenkomst als GIOS voor minimaal 0,75 fte (27 uur).

De GIOS volgt het cursorisch onderwijs bij het RCSW of bij RINO groep Utrecht. Daarnaast is de GIOS minimaal drie dagen per week werkzaam in de praktijk bij Pro Persona. Tijdens de opleiding wordt enkele keren van opleidingsteam en -locatie gewisseld, zodat gedurende de opleiding ervaring wordt opgedaan binnen diverse settings en met cliënten met zeer diverse psychische problematiek. Pro Persona heeft opleidingsplaatsen KP in (onder andere) teams voor persoonlijkheidsstoornissen, angststoornissen (o.a. Overwaal), stemmingsstoornissen, ontwikkelingsstoornissen, jeugd, ouderen, FACT, Kairos (forensische polikliniek), Pompekliniek (TBS-kliniek), Centrum voor Psychotherapie, en opnameklinieken; het betreft zowel ambulante als (deeltijd-)klinische settings. Pro Persona zit momenteel in transitie naar een wat andere indeling van het zorgproces, waarbij teams een bredere doelgroep aan patiënten zullen bedienen. Voor de opleiding heeft dit als voordeel dat binnen 1 team de diversiteit aan werkzaamheden groter wordt.

Gestelde eisen

Wat vragen we van jou?
• Je beschikt over een voltooide postacademische beroepsopleiding tot GZ-psycholoog, bent als zodanig geregistreerd en hebt bij voorkeur al werkervaring als GZ-psycholoog;
• Je bent een scientist practitioner pur sang en onderschrijft het HPO-gedachtengoed;
• Je hebt ruime kennis van en ervaring op het gebied van diagnostiek en behandeling van diverse psychische stoornissen en hebt aantoonbare belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek, innovatie en management;
• Je werkt volgens de landelijke multidisciplinaire richtlijnen en beroepsethiek;
• Je hebt een actieve instelling ten aanzien van leren en ontwikkelen;
• Je hebt uitstekende vaardigheden ten aanzien van plannen en organiseren van je eigen werk en studie;
• Je bent goed in staat om over je eigen handelen te reflecteren en beschikt over doorzettingsvermogen en stressbestendigheid;
• Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden ten behoeve van het voeren van gesprekken en het opstellen van behandel- en onderzoeksplannen, protocollen en dergelijke;
• Je bent vaardig in het contact met cliënten, collega’s en verwijzers;
• je bent gemotiveerd om wetenschappelijke kennis te koppelen aan je handelen als professional.

Voorwaarden
• Aantal jaren werkervaring: minimaal 2 jaar relevante werkervaring
• Opleidingsniveau: WO + GZ
• Beroepsregistratie: AGB-code, BIG-registratie als GZ-psycholoog

Uren

27 uur per week

Meer informatie

Wij bieden
De GIOS wordt, op voorwaarde van definitieve toelating tot de KP-opleiding door de hoofdopleider (RCSW Nijmegen of RINO groep Utrecht) per 1-1-2021 tijdelijk aangesteld voor de duur van de opleiding, waarbij de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is gekoppeld aan de opleidingsovereenkomst die met het opleidingsinstituut wordt gesloten. De opleidingskosten (de kosten voor werkbegeleiding, supervisie, cursorisch onderwijs en verplichte leertherapie) worden voor 100% door Pro Persona vergoed.

Overig:
• FWG functiegroep 65-A (€ 3.465,00 - € 4.619,00)
• Werkdagen worden in overleg vastgesteld.
• Indien de opleideling meer dan 27 uur wil werken is dit over het algemeen mogelijk binnen of buiten hetzelfde team, op voorwaarde van daarvoor beschikbare formatie.
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering 7,75%, mogelijkheden voor bijscholing en regelingen voor fiets, sportabonnement en pc-privé.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je op bellen met prof. dr. A. Scholing, P-opleider, 06 - 31 69 86 89.

Procedure
LET OP: je solliciteert op 2 manieren
1. Door onderstaande link te openen en de enquête in te vullen;
2. Door middel van de button ‘Solliciteren’ hieronder.
Beide procedures dien je te doorlopen om te kunnen solliciteren voor deze vacature.

Link naar enquête: https://bit.ly/3a9Qfs8
(als de link het niet doet, graag kopiëren en plakken in een nieuw venster)

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

De uiterste reactiedatum is 9 april 2020.

N.B. je krijgt altijd een reactie op je sollicitatie! Controleer regelmatig je spambox. Het kan helaas voorkomen dat onze mail daarin terecht komt.

Informatie over Pro Persona

Pro Persona geestelijke gezondheidszorg, is een organisatie met vestigingen in dertien gemeenten in drie provincies. Wij bieden geestelijke gezondheidszorg aan jeugdigen, volwassenen en ouderen met psychische problemen. Wij behandelen ambulant, in deeltijd en klinisch. Ook kan er sprake zijn van een intensieve behandeling in de thuissituatie. De......
Lees meer over Pro Persona

Pro Persona
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische.
 • Verpleegkundige KVBO

  Toegevoegd op 01-04-2020 door Pro Persona

   Samenwerken om de cliënt, het team en jezelf tot bloei te laten komen… Dat is waar het in het team van KVBO 5 om gaat! Kan jij je vinden in de bovenstaande tekst en vind je het prettig om in een klein, betrokken en sociaal team te werken, waar humor, empathie en eerlijkheid hand in hand gaan? Dan zijn we op zoek naar jou! Wat ga je doen? Werken in een mix van begeleiding en zorg … Je dienstbaar opstellen, maar ook je grenzen aangeven... Stevig in je schoenen...

  Pro Persona
 • Verpleegkundige Triade 5-6 KVBO Wolfheze

  Toegevoegd op 01-04-2020 door Pro Persona

   Iedere dag is anders en een uitdaging… De doelgroep is mooi en bijzonder… Ouderen hebben samen met medewerkers de toekomst… Spreekt dit je aan? Dan lijkt het ons top dat je bij ons solliciteert! Wat ga je doen? Jij bent een verpleegkundige die het leuk en uitdagend vindt om met ouderen te werken op midden- en hoog complex niveau. Je houdt van afwisseling in je werk en hebt affiniteit met ADL-taken, somatiek en psychiatrische ziektebeelden. Je biedt zorg en...

  Pro Persona
 • Masterpsycholoog Tiel

  Toegevoegd op 31-03-2020 door Pro Persona

   Wat ga je doen? Als masterpsycholoog verricht je intakes, voer je behandelingen (en diagnostiek op indicatie) uit onder supervisie van een regiebehandelaar. Verder neem je wekelijks deel aan intercollegiaal overleg (in klein verband binnen de BGGZ, in teamverband binnen de SGGZ), beleidsoverleg, intervisie en heb je op een vast moment in de week werkbegeleiding. Waar ga je werken? Het SGGZ team bestaat uit medici, psychologen en verpleegkundigen en kenmerkt zich door:...

  Pro Persona
 • Basisarts (ANIOS)

  Toegevoegd op 31-03-2020 door Altrecht

  Wat ga je doen?Als Basisarts (ANIOS) ben je samen met het behandelteam verantwoordelijk voor de behandeling van onze patiënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken. Centraal staat daarbij het terugdringen van dwang en drang en aandacht gericht op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. Contact met patiënt, naastbetrokkenen en ambulante collega's vormen de basis van ons handelen; zorgafstemming met alle partijen is essentieel. Door te kijken en luisteren naar het hele...

  Stichting Altrecht
 • Klinisch psycholoog Ontwikkelingsstoornissen Ede

  Toegevoegd op 25-03-2020 door Pro Persona

  Wat ga je doen? Het team ontwikkelingsstoornissen is een resultaat verantwoordelijk team in ontwikkeling. Als Klinisch psycholoog ben je regiebehandelaar en koersbepalend in de intake, diagnose, onderzoek en behandeling. Verder draag je zorg voor werkbegeleiding van collega’s in opleiding en geef je supervisie in het kader van opleidingen. Het programmaleiderschap behoort tot de mogelijkheden: Als programmaleider draag je bij aan het ontwikkelen, ondersteunen en het implementeren van...

  Pro Persona

MedischeVacaturebank.nl - Nieuwe medische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische baan of nieuwe collega's? Op de MedischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

MedischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank